Profesor Pavel Šturma znovuzvolen do Komise OSN pro mezinárodní právo

04.11.2016 22:30

Kandidát České republiky prof. JUDr. Pavel Šturma, DrSc., byl 3. listopadu 2016 v New Yorku znovuzvolen Valným shromážděním OSN do Komise pro mezinárodní právo.

Profesor Pavel Šturma znovuzvolen do Komise OSN pro mezinárodní právo
Foto: OSN
Popisek: OSN

Prof. Šturma, vedoucí katedry mezinárodního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy, je členem Komise pro mezinárodní právo již od roku 2012. V Komisi nyní bude působit v dalším pětiletém funkčním období od roku 2017 do roku 2021. Prof. Šturma byl znovuzvolen výrazným výsledkem 160 hlasů.

Komise pro mezinárodní právo, jejímiž členy jsou nezávislí znalci mezinárodního práva pocházející z akademické obce i z diplomatické praxe, je důležitým orgánem OSN v oblasti kodifikace a rozvoje mezinárodního práva. Od svého vzniku v roce 1948 Komise vypracovala řadu návrhů významných mezinárodních smluv univerzální povahy, a také návrhy směrnic či jiných dokumentů z nejrůznějších oblastí mezinárodního práva, včetně práva mezinárodních smluv, mezinárodního trestního práva nebo mezinárodněprávní odpovědnosti států a mezinárodních organizací.

Volba prof. Šturmy do Komise pro mezinárodní právo představuje ocenění kvalit českého kandidáta a potvrzuje uznání české právní nauky a praxe na mezinárodní úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…