Prohlášení MZV k sestřelení ruského bombardéru

24.11.2015 16:00

Na základě dostupných zpráv MZV ČR potvrzuje informaci, že došlo k sestřelení ruského letounu SU - 24. Situaci bude MZV ČR nadále pozorně sledovat a vyhodnocovat, a to především v rámci Aliance, na jejíž půdě bude turecká strana v průběhu dneška informovat o dalších detailech.

Prohlášení MZV k sestřelení ruského bombardéru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Pokud se ukáže, že Rusko narušilo vzdušný prostor Turecka a tím i Aliance, jednalo by se o akci, kterou Turecko provedlo v souladu se svým právem chránit vlastní vzdušný prostor. V této souvislosti lze upozornit na skutečnost, že pokud se potvrdí narušení vzdušného prostoru Turecka, nejednalo by se o první případ od doby, kdy ruské letectvo operuje v Sýrii.

V této souvislosti bude nutné do budoucna zajistit, aby v rámci bojových operací nad uzemím Sýrie nedocházelo k narušovaní vzdušného prostoru sousedních států bez jejich souhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…