RVVI schválila česko-německý projekt na zlepšení spolupráce výzkumu a firem

29.01.2016 18:07

Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) na svém dnešním zasedání schválila návrh česko-německého projektu Supporting the New Momentum for the Czech RDI System.

RVVI schválila česko-německý projekt na zlepšení spolupráce výzkumu a firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Cílem projektu je připravit návod ke zlepšení spolupráce státní správy, výzkumníků a firem. V rámci projektu se vytyčí priority aplikovaného výzkumu v jednotlivých oborech, nastaví se podpora a způsob hodnocení pro dané oblasti.

„Projekt je výsledkem roční spolupráce s německými partnery a prvním konkrétním výstupem v rámci česko-německého strategického dialogu. Chceme tak reagovat na zjištěné nedostatky v aplikovaném výzkumu a v jeho řízení,“ uvedl místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda RVVI Pavel Bělobrádek. Projekt je založen na případových studiích a osvědčené praxi německé strany.

Sekce místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace a Rada pro výzkum, vývoj a inovace na projektu spolupracuje s Německým spolkovým ministerstvem pro vzdělávání a výzkum (BMBF).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …