Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje na Zličíně napojení Ulice Na Radosti na Pražský okruh

05.07.2015 21:03

Ředitelství silnic a dálnic dnes v ranních hodinách zprovoznilo stavbu „Ulice Na Radosti – napojení na SOKP 615“, která umožní plnohodnotné napojení silnice II/605 na dálnici D5 a Pražský okruh.

Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje na Zličíně napojení Ulice Na Radosti na Pražský okruh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Předmětem prací stavby „Ulice Na Radosti – napojení na SOKP 516“ byla úprava v severní části MÚK Třebonice. Konkrétně se jednalo o přetrasování stávající větve C (směr Plzeň) pod most větve B a její napojení na větev B novou větví C2. Dále došlo k propojení s hlavní trasou SOKP větví C1, která bude tvořit kolektorovou vozovku od stávajícího odbočení na Plzeň větví C až do stávající kolektorové vozovky pod mostem na dálnici D5. Jako samostatná stavba bude realizováno propojení větve H (Plzeň – Řepy) s rampou Slivenec - Radlická radiála.

Význam stavby je zejména ve vztahu k lokální síti pozemních komunikací. Vybudováním veškerých plánovaných větví křižovatky (spolu s kolektorovou komunikací) bude umožněno plnohodnotné napojení silnice II/605 na dálnici D5 a rychlostní komunikaci R1. Stavba ve své konečné podobě umožní propojení silnice II/605 se všemi směry křižovatky, tj. směr centrum, Plzeň, Řepy a Slivenec.

Důvodem zdržení stavby byla s ohledem na bezpečnost provozu nutnost realizovat zádržný systém (svodidla a tlumiče nárazu) v okolí retenčních nádrží. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…