Reynkovo a Chagallovo dílo přilákalo více jak 56 tisíc návštěvníků

30.09.2014 18:39

Jako velmi úspěšnou hodnotí výstavu díla Bohuslava Reynka a Marca Chagalla její organizátoři. Po dobu jejího trvání, od 16. dubna do 20. září 2014, prošlo dveřmi Valdštejnské jízdárny více jak 56 tisíc návštěvníků.

Reynkovo a Chagallovo dílo přilákalo více jak 56 tisíc návštěvníků
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

V porovnání s nejnavštěvovanějšími výstavami zahrnutými do loňského žebříčku by skončila na druhém místě. Hned po výstavě Muchových plakátů, za jejímž zrodem stál stejný iniciátor, jako letos právě u expozice Chagall/Reynek. Letošní výstava návštěvností překonala například i kupkovskou výstavu Cesta k Amorfě (49 tisíc vstupů) konanou od listopadu 2012 do března 2013 nebo retrospektivu Karla Malicha v Jízdárně Pražského hradu (35 tisíc vstupů) trvající od února do května 2013.

„Návštěvnost, která přesáhla 56 tisíc, považujeme opravdu za obrovský úspěch. S Muchou nemůžeme porovnávat, Reynkovo a Chagallovo dílo je svým zaměřením oblíbené spíše u úzce zaměřených obdivovatelů výtvarného umění. Jsem rád, že se nám podařilo, co jsme měli od počátku v plánu – na první pohled složitější a na pochopení náročnější umění jsme přiblížili, a opravdu to tak můžeme s ohledem na číslo poukazující na návštěvnost nazvat, širším masám veřejnosti,“ říká Richard Fuxa, předseda nadačního fondu nesoucího jeho jméno.

O pokračujícím zájmu o výstavu svědčí i denodenní telefonáty, kdy se lidé ptají, zda expozice již byla skutečně uzavřena a zda není možné ji ještě nějakým způsobem zhlédnout. Úspěšnou výstavu pořádal Nadační fond Richarda Fuxy společně s Národní galerií v Praze, ve spolupráci s  Galerií Zdeněk Sklenář a Nadací Reynek. Produkčně zajišťuje společnost BigMedia. A i Zdeněk Sklenář ji hodnotí pozitivně.

Bible, katalog a kniha pro děti

„Trvalou památkou zůstává reprezentativní katalog, Boříkova říkadla a zvlášť Bible, kterou v obou vydáních považuji za jednu z nejnádhernějších v historii vydávání Biblí. Děkuji všem odvážným lidem, kteří se této závažné výstavy zúčastnili,“ říká Zdeněk Sklenář.

Richard Fuxa pak dodává, že doufá, že i v budoucnu se mu podaří do Prahy přivést výstavu, která osloví řadu příznivců výtvarného umění a že se stane minimálně stejně tak úspěšná, jako dvě předchozí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…