Rodinné firmy jsou větší optimisté a soutěží v rámci ocenění Equa bank Rodinná firma roku

12.06.2013 13:56

Dnes byl v pražském hotelu Jalta slavnostně zahájen druhý ročník soutěže Equa bank Rodinná firma roku. Toto ocenění bude uděleno malému či střednímu podniku s rodinnou tradicí, který vybere odborná porota složená ze zástupců Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (pořadatel soutěže), Equa bank (generální partner) a společnosti LeasePlan (partner soutěže). Zároveň byly představeny výsledky průzkumu mezi českými rodinnými firmami.

Rodinné firmy jsou větší optimisté a soutěží v rámci ocenění Equa bank Rodinná firma roku
Foto: AMSP ČR
Popisek: AMSP ČR

V rámci zahájení 2. ročníku ocenění Equa bank Rodinná firma roku proběhl také průzkum mapující názory mezi podnikatelskými subjekty ze segmentu malých a středních podniků z řad rodinných firem. „Hlavním a pozitivním zjištěním průzkumu je, že svou budoucnost vnímá optimisticky více než 80% rodinných firem. To je v kontrastu se spíše pesimistickými očekáváními ostatních firem na trhu“ říká Karel Havlíček, předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

„Další zajímavou zprávou vycházející z průzkumu je fakt, že více než dvě pětiny rodinných firem jsou si vědomy svých silných stránek a věří svým schopnostem i produktům. To dokresluje i to, že reálně uvažují o přefinancování svého podnikání.“ dodává Havlíček.

„Rodinné firmy jsou motorem ekonomiky. Jejich majitelé je nebudují kvůli okamžitým ziskům, ale s vidinou dlouhodobé podnikatelské perspektivy. Proto Equa bank od počátku svého vstupu na trh rodinné podnikání podporuje,“ uvedl David Řehoř, ředitel rozvoje obchodu firemního bankovnictví Equa bank.
 
Ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2013 se uděluje na základě souboru ekonomických, ale i neekonomických kritérií, jako je například růst obratu v posledních deseti letech, příspěvek k zaměstnanosti v regionu (počet zaměstnanců), počet generací vlastníka zapojených do podnikání, politika sociální odpovědnosti, aj. Cílem ocenění je podpořit a motivovat rodinné firmy v jejich další činnosti a rozvoji. Proto v  letošním roce bude poprvé uděleno 14 regionálních cen, z nichž v listopadu vybere porota hlavního vítěze,“ doplnil David Řehoř z Equa bank.

„Jsem velmi potěšen, že se naší firmě v loňském roce dostalo takového významného ocenění. Je dobře, že se Equa bank a AMSP ČR rozhodly věnovat právě i rodinným firmám, protože si dle mého názoru zaslouží větší podporu,“ komentoval ocenění Václav Jungwirt, jednatel a zakladatel LIVA Předslavice a držitel titulu Equa bank Rodinná firma roku 2012.

Vyhlášení vítěze ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2013 proběhne v listopadu v rámci Dne podnikatelů České republiky, který každoročně pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

„Většina rodinných podniků spadá do sektoru malých a středních firem, které tvoří zhruba polovinu naší klientely. Už tedy dávno neplatí, že operativní leasing aut, na který se specializujeme, je doménou velkých společností. V době recese tento produkt objevuje stále více zákazníků, kteří hledají efektivnější řešení správy autoparků. Jestliže v roce 2005 byl podíl operativního leasingu na celkovém tuzemském leasingovém trhu v podnikatelské sféře pouhých 12 %, v roce 2011 už to bylo 33 % a loni dokonce 43,5 %. Jsme rádi, že prostřednictvím soutěže Equa bank Rodinná firma roku můžeme operativní leasing představit i těm podnikatelům, pro které je stále ještě neznámou,“ říká obchodní ředitel LeasePlanu Vladan Jesenský.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé republiky již od r. 2001. Úspěšně prosazuje základní myšlenky z Programu rozvoje malých a středních podniků v ČR, který zpracovala již v roce 2003 a průběžně jej aktualizuje. Asociace spolupracuje s vládou, jednotlivými ministerstvy a v uplynulých letech iniciovala řadu zákonných opatření, která pomáhají formovat podnikatelské prostředí v naší zemi. Je připomínkovým místem k připravované legislativě, členem Podnikatelské rady a řady dalších poradních orgánů vlády a ministerstev vč. hodnotitelských komisí. Pro své členy poskytuje především INFORMAČNÍ SERVIS, PORADENSTVÍ a ANALÝZY zaměřené cíleně na segment malých a středních podniků a živnostníků z celé řady oblastí, dále účast na odborných akcích, seminářích, konferencích, setkáních podnikatelů v ČR i v zahraničí a celkové prosazování zájmů tohoto segmentu vůči vládě, parlamentu a dalším institucím. Členové mohou dále využívat exkluzivních  nabídek a benefitů partnerů AMSP ČR, Asociace vyhlašuje také vlastní Grantový program pro členy AMSP ČR. S cílem zviditelnění živnostníků i malých a středních firem poskytuje asociace záštitu, nominuje a je odborným hodnotitelem soutěže bankovních produktů "Zlatá koruna", soutěže "Štiky českého byznysu", Festivalu Česká inovace, ceny „Best Innovator“, či „Vizionáři“, "Exportní ceny DHL UNICREDIT", soutěže "Ocenění českých podnikatelek" či „Zákon roku“. Asociace je jedním ze zakladatelů Koalice pro transparentní podnikání. Aktuálně zastupuje zájmy cca 254.000 podnikatelských subjektů. www.amsp.cz

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v červenci 2011 po převzetí Banco Popolare Česká republika, a. s., společností Equa Group Limited. Equa Group Limited je ve vlastnictví fondů, kterým poskytuje poradenství britská společnost Anacap Financial Partners LLP.

V současné době má Equa bank přes 40 000 klientů a provozuje 15 obchodních míst po celé České republice. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří běžné a spořicí účty s možností vedení zdarma, víceměnové platební karty, hypotéky, spotřebitelské půjčky, pojištění, terminované vklady a podnikatelské úvěry. V roce 2012 se Equa bank umístila na 3. místě v prestižní soutěží Banka roku 2012 v kategorii Nejdynamičtější banka roku.
Více na www.equabank.cz

LeasePlan je globálním i tuzemským lídrem v operativním leasingu automobilů – profesionální správě firemních autoparků. V letošním roce si připomíná 50. výročí svého založení. Je zastoupen ve 30 zemích a jeho celkový vozový park čítá 1,3 milionu automobilů. Díky unikátnímu řešení account managementu dlouhodobě obhospodařuje klienty s různou velikostí flotil, kdy se každému zákazníkovi věnuje tým profesionálů. V roce 1996 LeasePlan přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady pečuje o autoparky přibližně tisícovky klientů a ve své flotile má více než 17 tisíc vozidel. Více informací na: www.leaseplan.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AMSP ČR

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …