ŠKODA: Nová Octavia mezi finalisty Car of the Year 2014

18.12.2013 19:05

Nová ŠKODA Octavia je jedním ze sedmi vozů, které postoupily do finále mezinárodní ankety ‚Car of the Year 2014’, porota vybírala ze třiceti vozů.

ŠKODA: Nová Octavia mezi finalisty Car of the Year 2014
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Porota nominovala vůz ŠKODA Octavia do finále ankety ‚Car of the Year 2014’ o evropské auto roku. Na užší seznam finalistů se dostalo jen sedm ze třiceti 30 vozů, které se letos o prestižní titul ucházejí. Finálové jízdy porotců, na jejichž základě bude stanoveno definitivní pořadí ankety, se uskuteční v únoru 2014; vyhlášení vítězů a předání cen se uskuteční na začátku března 2014, v rámci mezinárodního autosalonu v Ženevě.
Třetí generace modelu ŠKODA Octavia, uvedená na evropské trhy na začátku roku 2013, je nejlepší Octavií všech dob. Tento kompaktní model letos potvrdil své výjimečné postavení ve třídě výrazněji, než kdykoliv před tím. ŠKODA Octavia i ŠKODA Octavia Combi překvapují bezkonkurenční nabídkou prostoru, novým designem, výbornou funkčností, inovativními bezpečnostními a komfortními systémy, nízkou spotřebou, řadou ‚Simply Clever’ řešení a pro značku ŠKODA typickým poměrem cena/výkon.
 
Nová Octavia se díky svým vlastnostem dokázala na vysoce konkurenčním automobilovém trhu v Evropě prosadit i mezi špičkovými novinkami roku. „Velmi nás těší, že porota renomované ankety ‚Car of the Year’ takové hodnocení finálovou nominací potvrdila,“ říká Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO. „Octavia je srdcem naší značky, na nové generaci tvrdě pracoval celý tým značky ŠKODA. Tento dílčí úspěch je pro nás mimořádným oceněním,“ dodává Vahland.
 
Zařazení modelu ŠKODA Octavia na seznam finalistů ankety ‚Car of the Year’ potvrzuje pozitivní ohlasy odborného tisku zaznamenávané již od uvedení na trh na začátku roku 2013. ŠKODA Octavia se ale prosazuje především na trhu. V listopadu 2013 se například prodeje v západní Evropě zvýšily o 60,9 procent. V Evropě je nový bestseller značky nabízen ve čtyřech variantách – jako Octavia, Octavia Combi, Octavia Combi 4x4 a Octavia RS. Poslední jmenovaný model je díky maximální rychlosti 248 km/h nejrychlejší sériově vyráběnou Octavií všech dob.
 
ŠKODA Octavia má pro značku naprosto zásadní význam. První generace byla v roce 1996 prvním zcela nově vyvinutým modelem po pádu železné opony a současně prvním zcela novým modelem vyvinutým po zapojení do skupiny Volkswagen. Zákazníkům byly od roku 1996 dosud dodány téměř 4 miliony vozů ŠKODA Octavia. To odpovídá přibližně 38 procentům celkového odbytu značky v daném období. Octavia je tak bestsellerem celé 118leté historie společnosti.
 
Podobně je také třetí generace nejdůležitějším modelem v největší produktové ofenzívě v historii společnosti ŠKODA AUTO. Octavia se vyrábí kromě České republiky, také v Rusku, Indii, na Ukrajině a v Kazachstánu. Od roku 2014 začne sjíždět z výrobní linky také v Číně, což je nejsilnější jednotlivý trh značky. Řadou významných novinek udržuje výrobce růstový trend na světovém trhu.
 
Mezinárodní ocenění ‚Car of the Year’ patří k světově nejuznávanějším renomovaným cenám v automobilovém odvětví. Uděluje se od roku 1964. Novináři – členové poroty – budou v únoru 2014 při důkladných jízdních testech hodnotit finalisty s ohledem na inovace, kvalitu, poměr cena/výkon a design. Předání cen a oznámení vítěze celé ankety proběhne 3. března 2014 na autosalonu v Ženevě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…