SOS vesničky: Aukce dětských obrázků vynesla 90 tisíc korun

01.06.2018 21:05

Poslední květnový den se v Jindřišské věži dražily fotografie z kolekce nazvané Všechny krásy Prahy, poskládané ze snímků deseti nejlepších fotografů publikujících na webu MilujuPrahu.cz.

SOS vesničky: Aukce dětských obrázků vynesla 90 tisíc korun
Foto: sos-vesnicky.cz
Popisek: SOS dětské vesničky - logo

Sbírku doplnily také malby na plátně, jejichž autory byly samy děti z SOS dětských vesniček. Aukce vynesla 90.700 Kč, které podpoří pražské zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc SOS Sluníčko.

Soubor 26 fotografií zachycujících známá panoramata i skrytá zákoutí Prahy vynesl SOS dětským vesničkám 75.100 Kč. Dětské kresby, zobrazující nejznámější pražské památky, ale také korunovační klenoty nebo Karla IV., se vydražily za 15.600 Kč.

„Výtěžek aukce předčil naše očekávání, jsme opravdu velmi vděční všem autorům fotografií a samozřejmě také dražitelům, kteří byli skvělí a přes veliké horko s námi vydrželi v Jindřišské věži až do konce a do posledního obrázku přihazovali a dražili. Máme z toho velikou radost,“ říká ředitelka SOS dětských vesniček Jindra Šalátová.

Výtěžek podpoří pražské zařízení SOS Sluníčko, které poskytuje okamžitou pomoc dětem, jejichž rodiče se ocitli ve složité situaci a nejsou krátkodobě schopní se o své potomky postarat. Dostávají se sem také děti zneužívané, týrané nebo silně zanedbávané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …