SZPI a Celní správa nevpustily na trh 20 tun červivých bambusových výhonků

23.12.2014 12:18

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nevpustila do vnitřního trhu Evropské unie zásilku více než 20 tun konzervovaných bambusových výhonků.

SZPI a Celní správa nevpustily na trh 20 tun červivých bambusových výhonků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta(vlevo)

Kontejner z Číny obsahoval poškozené plechovky, jejichž obsah částečně vytekl a zásilka tak byla následně napadena plísní a larvami červů. U části plechovek inspekce zjistila tzv. „bombáž“ v důsledku kažení obsahu. SZPI na místě vyhodnotila potravinu jako nevhodnou k lidské spotřebě. Zásilku v celním prostoru zajistila Celní správa a SZPI rozhodla o jejím nevpuštění do volného oběhu.

Dovozcem na český trh je pražská společnost Youhao s.r.o. a odesilatelem čínská společnost Fujian Sanxin food Stuffs Co., LTD. Balení bambusových klíčků v plechovkách po 16 kg nebyla určena k přímému prodeji spotřebiteli, ale bylo možné potravinu dále zpracovat nebo ji např. dodat do podniků veřejného stravování. Včasným zásahem dozorových orgánů se zásilka ke spotřebiteli nedostane a byla nařízena její likvidace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…