Sberbank CZ vydává emisi hypotečních zástavních listů

28.06.2014 19:50

Sberbank CZ vydává novou šestiletou emisi hypotečních zástavních listů (HZL) v objemu  jedné miliardy korun, s fixní sazbou kuponu kótovanou na Burze cenných papírů Praha (BCPP). Jedná se v pořadí již o dvanáctou emisi HZL Sberbank CZ. Její splatnost je v červnu 2020.

Sberbank CZ vydává emisi hypotečních zástavních listů
Foto: Sberbank
Popisek: Sberbank

„Emisí hypotečních zástavních listů v rámci dluhopisového programu Sberbank s šestiletou dobou splatnosti a s fixní sazbou nabízíme zájemcům o HZL dlouhodobou investici s jistými výnosy. HZL jsou zajímavou investiční alternativou a patří mezi nejbezpečnější cenné papíry,“ uvádí Pavel Barták, manažer hypotečních zástavních listů Sberbank CZ. Základní prospekt, včetně emisního dodatku, je k dispozici na internetových stránkách www.sberbankcz.cz v sekci Investování.

Hypoteční zástavní listy jsou atraktivní z hlediska stability výnosu. Jedná se o bezpečné cenné papíry, a to díky dvojímu krytí – zástavním právem k nemovitostem a pohledávkami z hypotečních úvěrů. HZL jsou volně převoditelné a lze s nimi obchodovat i před datem splatnosti. Nakoupit a kdykoliv i odprodat za aktuální cenu se HZL dají na kterékoliv pobočce Sberbank CZ. Tradičně mají o HZL největší zájem institucionální klienti, retailoví klienti a veřejný sektor.

Emisní podmínky:

ISIN
CZ0002003460

Objem emise
1000 mil. Kč

Sazba kuponu
2,0 % p.a.

Emisní kurz k datu emise
101,06 %

Podoba
zaknihovaná

Forma
na doručitele

Datum emise
26. 6. 2014

Splatnost emise
26. 6. 2020

Nominální hodnota
10 000 Kč

O společnosti Sberbank CZ, a.s.

Na českém trhu působí Sberbank CZ (do února 2013 pod názvem Volksbank CZ) již od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG s hlavním a jediným akcionářem Sberbank Rusko (Bank of Russia). Sberbank CZ je obchodní bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb pro privátní i firemní klientelu. Může se pochlubit oceněním Klientsky nejpřívětivější banka roku 2013.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…