Se StarDance se může učit tančit každý. Česká televize spustila internetový kurz tance

05.11.2013 9:37

První kolo soutěže StarDance přilákalo k obrazovkám v sobotu večer přes milion tři sta tisíc diváků. Česká televize pro ně k uvedení šesté řady populárního pořadu připravila novinku, internetový kurz společenského tance. Jeho průvodci jsou dobře známí taneční mistři Kamila a Jan Tománkovi, kteří ve StarDance opakovaně účinkovali a s výukou tanců mají bohaté zkušenosti. Prvních dvou lekcí, quickstepu a rumby, se mohou diváci zúčastnit už nyní.

Se StarDance se může učit tančit každý. Česká televize spustila internetový kurz tance
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Kurz najdou diváci na stránce www.ceskatelevize.cz/skola-tance.

Proniknout do tajemství a zákonitostí tanečních kroků a variací můžou návštěvníci webových stránek pomocí jedenácti video-lekcí, z nichž každá je zasvěcena jinému tanci. Jednotlivé lekce obsahují zajímavé informace o daném tanci, výuku základních dámských a pánských kroků s využitím nápaditých tréninkových pomůcek, základní i pokročilé variace a závěrečný ukázkový tanec. Lekce je možné přehrávat vcelku či po jednotlivých kapitolách s možností opakování. Video je navíc doplněno názornými grafickými prvky, které výuku ještě zefektivňují.

První dva tance, které je možné zhlédnou již nyní, jsou quickstep a rumba. Postupně budou následovat waltz a cha-cha, tango a jive, slowfoxtrot a paso doble, samba a salsa a vídeňský valčík, který Školu tance završí.

Diváci, kteří vlastní hybridní televizi HbbTV, si mohou Školu tance spustit pomocí televizní aplikace StarDance. Pouhým stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači mají šanci stát se hvězdami tanečního parketu před velkou obrazovkou přímo ve svém obývacím pokoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec