Show Jana Krause: Šťastná zpěvačka, hýkající režisér a slovenský sex symbol

26.11.2014 10:05

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání zpěvačka Ewa Farna, filmový a divadelní režisér Patrik Hartl a slovenský herec Alexander Bárta. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. listopadu ve 21.35 na Primě.

Show Jana Krause: Šťastná zpěvačka, hýkající režisér a slovenský sex symbol
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Moderátor Jan Kraus v úvodu pořadu divákům vysvětlil, že obvykle se Show Jana Krause natáčí v předvečer vysílání, ale výjimečně se musí z technických důvodů natočit dříve. A protože tento díl je natáčen s více než týdenním předstihem, nelze se jako obvykle zamýšlet nad aktuálním děním, ale moderátor chce této příležitosti využít a zahloubat se nad obecně mužskými tématy – protože o emancipaci se toho napovídá hodně, ale na muže se zapomíná. Jan Kraus začal podle něho elementárním problémem – proč se žena maluje, když odchází z domu? Na to podle něho není odpověď – „proč se žena nalíčí tak, že ji ani vlastní láska nepozná?“ A pak přešel k novince, kterou se dočetl v časopise. A to k tomu, že si muži a ženy vybírají své protějšky tak, aby si voněli – což je známá věc. „A já jsem se dočetl, že když žena vysadí antikoncepci, tak jí najednou nemusí vonět muž, který jí předtím voněl!“ zhrozil se moderátor. „Je přeci důležité, aby muž od začátku věděl, že je pachově rovnocenný, že je vnímán tak, jak má být vnímán, a že žena není pod nějakými halucinogeny…“ zamýšlel se dál – prý emancipace upozaďuje muže a Jan Kraus bude tím, kdo bude jejich zájmy hájit!

Prvním hostem byla zpěvačka Ewa Farna, která zavítala do Show Jana Krause podruhé od svých třinácti let, tj. po osmi letech. „Vy jste s námi v podstatě začínala!“ „…doufám, že tady s Vámi také dneska neskončím,“ zareagovala bezprostředností svou vlastní Ewa. Na otázku, jak se má, odpověděla, že „fantasticky“, ale že se o tom bojí mluvit, aby jí někdo nezáviděl – a předala Janu Krausovi své nové CD, na které je velmi pyšná. „Říká se, že se cédéčka prodávají, když se ukážou v televizi – tak já ho tady chci ukázat, a když už ho tady mám, tak Vám ho nechám – dělejte si s ním, co chcete,“ pobavila diváky i moderátora. Téma hovoru pak přešlo na Ewin původ, že je Polka s českým občanstvím – moderátor vyjádřil názor, že má výhodu dvojího trhu, jak českého, tak polského. „Je hezké, že ať tady nebo v Polsku – v obou zemích najdu svá cédéčka v domácí tvorbě. Všechny mé desky jsou jak polské, tak české,“ uznala Ewa a zamyslela se nad moderátorovou otázkou, zda se hudební vkus v Česku a Polsku liší. „Určitě ano, ale je to spíš individuální.“ A když ji moderátor nutil více přiblížit rozdíl, Ewa se nepříliš pozitivně vyjádřila o českém publiku jako o tom, které ji má spojeno s tloušťkou: „Čech si řekne – bude tu Farna, jdu se podívat, jestli je opravdu tak tlustá. Polák se dozví, že budu mít koncert, a řekne si – půjdu, to by mohlo být fajn.“ Nicméně pak dovysvětlila, čím je situace daná – česká média její mediální obraz takto za poslední dobu vystavěla. Jan Kraus zpěvačku ale uklidnil tím, že ať ty „barevné časopisy“ píšou cokoli, kvalitu jejího zpěvu nikdy nenapadají. Dále se moderátor zajímal o Ewin vztah s kytaristou – Ewa bez okolků připustila, že je opravdu šťastná. „I když spolu nejsme tak dlouho jako vy…“ měla narážku na partnerství Jana Krause a Ivany Chýlkové. „Tak to vzhledem k Vašemu věku ani nemůžete,“ využil okamžitě situace moderátor. Přes vztah se ještě dostali v rozhovoru na téma nepořádku, který má Ewa doma, a Ewino přání zahrát si v nějaké činohře mrchu. Že by z jejího přání mohla být i nějaká nová nabídka?

Druhým hostem večera byl Patrik Hartl, podle slov moderátora „rodinný přítel, který spolupracuje jak s Ivanou Chýlkovou, tak Janou Krausovou, a upozorňuji, že má zvláštní druh smíchu, nejde o technickou poruchu!“ A jakmile tato svá slova moderátor pronášel, Patrik se začal smát a v důsledku jeho unikátního hejkavého smíchu i všichni ostatní. Jan Kraus pokračoval ve výčtu jeho úspěchů a skončil tím, že Patrik napsal svou druhou knížku – Malý pražský erotikon. „Já jsem napsal knížku,“ pronesl s téměř dětsky naivní dikcí host a opět všechny rozesmál. Moderátor pak připomněl jeho první knížku a web, který Patrik založil. „To nepochopíte – to pochopíte, až si přečtete tu knížku. Já jsem třeba přeběhl nahý Staroměstské náměstí, abych si připadal mladší! Že je ve mně ještě nějakej punk!“ rozesmál se svým příznačným stylem Patrik a úplně všechny odrovnal dodatkem, že se nesmí moc smát, že se mu pak zamlží brýle! Na téma jeho smíchu vzpomenul Jan Kraus epizodku, kdy Patrika doporučil jednomu dramaturgovi, neupozornil ho ovšem na Patrikův smích, a tak si pak zažil nevěřícné pohledy dotyčného dramaturga, koho že mu to Jan doporučil… Z rozhovoru dál vyplynulo, že Patrik Hartl je spoluzakladatelem Divadla Studio DVA, kde spolupracuje s lidmi, které má rád. V kontextu toho vysvětlil, proč tak rád spolupracuje s Ivanou Chýlkovou (a Jan Kraus s napětím očekával, co se dozví): „Já s ní tak rád spolupracuju, protože ona je tady mladší než já,“ a výrazem „tady“ host samozřejmě myslel duši a způsob uvažování.

Do třetice všeho dobrého usedl mezi ostatními Alexander Bárta, herec Slovenského národního divadla, ale také známý jako seriálový televizní herec. Jan Kraus zmínil, že o něm slovenská média píšou jako o sex symbolu. „To je otázka vkusu…“ připustil Alexander. Moderátor vzpomněl začátek jeho vztahu, kdy měl Alexander tvrdit, že je u své přítelkyně jenom na návštěvě, ale už u ní pak zůstal. Host mu vysvětlil, že je to těžké v situaci, kdy je v rodině 13letý syn. A právě ten se prý maminky po třech měsících zeptal, jestli Alexandrovi náhodou „nešibe“ a ať si klidně vybalí. Do jejich vzájemného rozhovoru se Patrik začal svým způsobem smát… „Patrik tady současně funguje jako ničič rozhovoru! On s tím nemůže nic dalšího dělat, já taky ne a vždycky tomu podlehnu. Jak jsem slyšel první hejkání, tak jsem říkal – Patrik už je tady!“ neodpustil si vsuvku Jan Kraus. Pak se ptal, co Alexandrovi například vadí v jeho profesi – dozvěděl se, že mu vadí, když režisér neví, co chce. „A Vy jste schopný jít do konfrontace s režisérem?“ „Já když se naserem, tak potom ano…“

Čeho všeho je schopný ještě v afektu Alexander? Jaký je Patrikův smích a Ewin zpěv? Nenechte si ujít další díl Show Jana Krause! Jako vždy ve středu ve 21.35 na Primě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…