Skauti přivezou Pražanům Betlémské světlo historickou tramvají

17.12.2015 19:50

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vypraví v sobotu 19. prosince 2015 historickou tramvaj, která již tradičně rozveze Pražanům Betlémské světlo. Letos bude tramvaj rozšířena o jeden vůz, aby souprava kapacitně vyhověla všem zájemcům o tradiční symbol Vánoc.

Skauti přivezou Pražanům Betlémské světlo historickou tramvají
Foto: DPP
Popisek: Historická tramvaj rozveze Pražanům Betlémské světlo

Symbol přátelství, klidu a míru v podobě Betlémského světla bude v sobotu 19. prosince 2015 cestovat pražskými ulicemi. Do Prahy tradičně přivezou plamínek skauti a skautky, kteří se pro něj vypravili na bohoslužbu do Vídně. Na slavnostní bohoslužbě Betlémské světlo symbolicky předají do rukou pražského arcibiskupa Dominika Duky, starosty Junáka Josefa Výprachtického a pražské primátorky Adriany Krnáčové. Následně se světlo vydá na cestu do kostelů a ulic hlavního města.    

„Je to už více než čtvrtstoletí, co skauti a skautky přinášejí Betlémské světlo do všech krajů v republice. Šíření tohoto symbolu klidu, přátelství a naděje se za tu dobu stalo součástí předvánočních tradic,“ popisuje význam akce pro skauty a skautky jejich starosta Josef Výprachtický.

Historická tramvaj s lucerničkou, kde si každý bude moci zdarma připálit Betlémské světlo, vyjede během sobotního odpoledne na šesti trasách. Cestující se mohou také těšit na pamětní kartičku, která jim bude připomínat tento duchovní zážitek.

„V letošním roce jsme se rozhodli vzhledem k mimořádnému zájmu Pražanů rozšířit historickou soupravu s Betlémským světlem na dva vozy. Věříme, že tak přispějeme k většímu pohodlí cestujících a programu celé akce,“ řekl Milan Pokorný, vedoucí jednotky Historická vozidla.

Více informací o putování Betlémského světla po Praze i celé České republice najdete na webových stránkách: www.betlemskesvetlo.cz.

Trasa a předpokládaný časový harmonogram jízdy historické tramvaje s Betlémským světlem:

13.00 trasa 1: Výstaviště Holešovice – Strossmayerovo nám. – Nám. Republiky – Václavské nám. – Karlovo nám. – I. P. Pavlova – Nám. Míru – Flora – Olšanské hřbitovy (vnitřní kolej) příjezd 13.45

14.20 trasa 2: Olšanské hřbitovy – Flora – Jiřího z Poděbrad – Muzeum – I. P. Pavlova – Otakarova – Náměstí Bratří Synků (ul. Na Zámecké popř. nástupní) příjezd 14.40

15.15 trasa 3: Náměstí Bratří Synků – Albertov – Karlovo nám. – Václavské nám. – Vltavská – Strossmayerovo nám. – Výstaviště Holešovice (vnitřní kolej za výstupní zastávkou) příjezd 15.50

16.30 trasa 4: Výstaviště Holešovice – Nádraží Holešovice – Palmovka (ul. Zenklova) – Invalidovna – Křižíkova – Florenc příjezd 16.50

17.30 trasa 5: Florenc – Bílá Labuť – Václavské nám. – Národní divadlo – Újezd – Anděl – Smíchovské nádraží (vnitřní kolej) příjezd 17.50

18.30 trasa 6: Smíchovské nádraží – Anděl – Újezd – Malostranská – Hradčanská – Vozovna Střešovice příjezd 18.50

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 148 autobusových linek, dále 22 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2015 bylo ve vlastnictví společnosti 1 194 autobusů, 922 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 167 000 000 kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2015 celkem 10 799 zaměstnanců, z toho 4 191 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…