Skiareál Lipno má ideální podmínky k lyžování a nejvíce otevřených km sjezdovek na Šumavě

12.03.2015 15:35

Ideální podmínky k lyžování panují ve Skiareálu Lipno. Středisko je kompletně v provozu, fungují všechny lanovky i sjezdovky o délce téměř 10 kilometrů, což je nejvíce na české straně Šumavy. Na sjezdovkách leží v průměru 65 centimetrů sněhu, ve středu připadl prašan.

Skiareál Lipno má ideální podmínky k lyžování a nejvíce otevřených km sjezdovek na Šumavě
Foto: Skiarál Lipno
Popisek: Skiarál Lipno

„Sjezdovky jsou skvěle upravené, ráno jsou umrzlé. Lyžovačka zůstává naprosto úžasná,“ uvedl mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Falout. Lyžaři mohou využívat i skicross na sjezdovce lišáka Foxe a také snowpark se skoky a překážkami. Otevřeny jsou obě lyžařská hřiště Fox park a Bambini park pro nejmenší.

V sobotu ožije sjezdovka Promenádní otevřeným celorepublikovým závodem nazvaným Hvězdy na sněhu určeným pro snowboardisty do 17 let. Pořadatelé se jej rozhodli na Lipně zpestřit a umožní tak všem přihlášeným závodníkům ukázat, jak závodí i jejich rodiče.

„Vzhledem k tomu, že je tento areál hodně koncipován jako rodinný, přišlo nám to jako vhodné obohacení celého závodu a když už tam budou koučové našich malých snowborďáků, proč tedy nevyzvat i jejich rodiče, aby ukázali, co je v nich“ uvedl produkční závodu Daniel Kadlec. Závodníci si na vlastní kůži mohou vyzkoušet závodní snowboardcrossovou trať. V neděli pak dostanou příležitost všichni mladí lyžaři v populárním veřejnosti otevřeném závodu Miniobřáček open. Závodit budou moci všechny děti od roku narození 2001.

Na Lipně se lyžuje každý den od 8.30 do 16 hodin a večer od 18 do 21 hodin. I tento víkend platí klasická lipenská volnočasová nabídka jako plavání v aquaworldu, výlet na Stezku korunami stromů, nebo hody v některém z vyhlášených gastronomických podniků. Návštěvníci mohou využít i prodejnu Intersport, nebo půjčovnu Intersport rent.

První lyžařský kurz centra Arpidy začne v pátek na Lipně

Handicapovaní klienti českobudějovického centra Arpida zažijí poprvé v životě, jaké to je zúčastnit se klasického lyžařského kurzu. Odstartují jej v pátek při večerním lyžování ve Skiareálu Lipno a budou si jej užívat do neděle.

„Celkem 11 dětí bude bydlet v bezbariérových apartmánech Chaty Lanovka přímo u sjezdovek. Výuka pod dohledem tří instruktorů lyžařské školy Skischool Lipno bude probíhat ve Fox parku a ti, kteří jsou na lyžích zdatnější, půjdou již na svah,“ uvedla Zuzana Kolářová ze společnosti Lipensko, která se o handicapované na Lipně stará. Organizuje projekt Lipno bez bariér, za které obdrželo Lipno v roce 2013 od Evropské komise prestižní cenu EDEN (European Destinations of ExcelleNce).

Kolářová zdůraznila, že je velmi těžké zorganizovat lyžařský kurz pro handicapované, protože téměř každé dítě potřebuje nějakou asistenci podle druhu handicapu.

Někdo může jezdit na klasických lyžích, jiný potřebuje monoski – lyže pro tělesně postižené. Monoski budou ve třech velikostech.

„Výsledek je ale naprosto úžasný. Děti mají možnost prožít si to, co zažívají zdraví – pohyb na lyžích v kolektivu daleko od domova,“ dodala Kolářová.

Handicapovaní také společně půjdou do bazénu Aquaworldu Lipno a na bobovou dráhu.

Instruktory i lyžařské vybavení poskytne Lipno Servis zdarma. „Hosté Lipna si již zvykli, že tu mohou všechny zážitky společně sdílet a to se týká i handicapovaných. Tento lyžařský kurz je další z podpor handicapovaným,“ uvedl mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Hlavním mediálním partnerem Skiareálu Lipno je Frekvence 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…