Skupina ČEZ pomohla postiženým letošními povodněmi 33 miliony korun

12.08.2013 12:03

Při letošních povodních poskytla energetická společnost ČEZ domácnostem a malým podnikatelům, kterým povodně způsobily škody, elektřinu a plyn zdarma. Od 10. června 2013, kdy byla pomoc vyhlášena, až do ukončení příjmu žádostí, zažádalo o speciální povodňovou úlevu celkem 3 715 domácností a malých podniků. Na nákladech za elektřinu a plyn tak lidé postižení povodněmi ušetří dohromady téměř 30 milionů korun. Další pomoc poskytli zaměstnanci Skupiny ČEZ, kteří přispěli do sbírky více než 1,4 milionem korun. Stejnou částku darovala i Nadace ČEZ.

Skupina ČEZ pomohla postiženým letošními povodněmi 33 miliony korun
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Jsme rádi, že jsme mohli našim zákazníkům, které zasáhly letošní povodně, alespoň trochu ulehčit v tíživé situaci. Skupina ČEZ přispěla celkem 33 miliony korun,“ uvedl k organizaci povodňové pomoci Daniel Beneš, generální ředitel ČEZ. Skupina ČEZ vyhlásila pomoc zákazníkům zasaženým povodněmi 10. června. Pomoc ve formě elektřiny či plynu zdarma se týkala odběratelů z nízkého napětí, tedy domácností a malých podnikatelů. Tito zákazníci mohli úlevu žádat v případě, že jim voda vytopila obytné místnosti či provozovny, nikoliv sklepy, garáže či kůlny. Zákazníci, v jejichž obytných místnostech nebo provozovně voda dosáhla do výše nad 10 cm, získali energie na 1 měsíc zdarma, a to formou odpuštění jedné zálohové platby. Při výšce vody v uvedených místnostech nad 50 cm se období, po které bylo možné získat energie od ČEZ zdarma, prodloužilo na 3 měsíce, opět formou odpuštění zálohových plateb.

Naprostá většina žádostí o povodňovou pomoc se týkala elektřiny. Z 3 715 jich bylo pro elektřinu evidováno celkem 3 559. U plynu jich bylo zhruba dvacetkrát méně. U každé zaevidované žádosti proběhl ještě proces vyhodnocování a schvalování. Naprostá většina žádostí, celých 93 %, byla vyhodnocena jako oprávněná. Kromě domácností a drobných podnikatelů pomohl ČEZ i povodněmi postiženým velkoodběratelům. Každému nabídl individuální pomoc, kterou většina z nich využila.

V rámci pomoci organizovala Skupina ČEZ pro své zaměstnance mimořádné firemní dobrovolnické dny, kdy se zaměstnanci zapojili do úklidu zaplavených obcí a domácností. Mezi zaměstnanci proběhla také finanční sbírka, která vynesla přes 1,4 milionu korun. Nadace ČEZ sumu vybranou zaměstnanci navýšila o 100 procent. Tyto prostředky budou využity například na technickou pomoc při sanaci zdrojů pitné vody. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…