Slovinský režisér soutěží s českým filmem na nejprestižnějším španělském festivalu

30.07.2015 15:20

Deset let po úspěchu hořké komedie Štěstí Bohdana Slámy ve španělském San Sebastian byl na tento prestižní mezinárodní festival přijat do soutěžní sekce další český snímek, Rodinný film, jehož autorem je režisér slovinského původu Olmo Omerzu. Absolvent pražské FAMU natočil snímek o složitosti rodinných vztahů v češtině a s českými herci. Koproducentem filmu je Česká televize.

Slovinský režisér soutěží s českým filmem na nejprestižnějším španělském festivalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Mezinárodní filmový festival San Sebastian se řadí mezi největší světové přehlídky. Rodinný film se na letošním třiašedesátém ročníku představí v sekci pro začínající režiséry New Directors. Posledním českým zástupcem na tomto festivalu v některé ze soutěžních kategorií byl v roce 2005 další koprodukční film České televize Štěstí, který si odnesl hlavní cenu, porota zároveň ocenila i výkon herečky Ani Geislerové.

Režisér Rodinného filmu Olmo Omerzu uspěl na mezinárodním poli již se svým absolventským snímkem Příliš mladá noc, který rovněž koprodukovala Česká televize.

Rodinný film

Manželé se vydávají na vysněnou plavbu oceánem a doma zanechají dvě nedospělé děti, jimž nepřítomnost rodičů otevírá nové světy. Idyla a euforie ze získané svobody bez rodičovského dohledu zmizí ve chvíli, když se rodiče delší dobu neozývají. Protože se jejich loď v bouři převrátila, veškeré spojení je přerušeno. V nastalém zmatku se taky ztratil pes Oto, otcův miláček. A od tohoto okamžiku jsou doposud bezstarostní teenageři nemilosrdně vtahováni do světa dospělých.

Režie: Olmo Omerzu
Hrají: Daniel Kadlec, Jenovéfa Boková, Karel Roden, Vanda Hybnerová, Eliška Křenková, Martin Pechlát
Producent: Jiří Konečný, endorfilm
Koproducent: Česká televize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…