Státní zemědělský intervenční fond začal přijímat žádosti pro Lesnicko - environmentální opatření

29.04.2016 15:14

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) od 22. dubna přijímá žádosti o dotace pro rok 2016 v rámci lesnických neprojektových opatření z Programu rozvoje venkova 2007-2013 a 2014-2020. Příjem žádostí potrvá do 16. května 2016.

Státní zemědělský intervenční fond začal přijímat žádosti pro Lesnicko - environmentální opatření
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

Od 22. dubna mohou žadatelé podávat žádosti o dotaci na Lesnicko – environmentální opatření, které spadají do Programu rozvoje venkova 2007-2013 a 2014-2020. Pro období PRV 2007 – 2013 se jedná o Platby v rámci Natury 2000 v lesích a Lesnicko-environmentální platby. V novém období PRV, tedy 2014 – 2020, jde o dvě podopatření v rámci M15 Lesnicko-environmentální a klimatické služby a ochrana lesů, a to Zachování porostního typu hospodářského souboru nebo Ochrana a reprodukce genofondu lesních dřevin. 
Příjem žádostí končí 16. května 2016. Preferovaný způsob podávání žádostí je prostřednictvím aplikace fLPIS a Portálu farmáře SZIF, což významně přispívá ke zjednodušení administrace žádostí. Jiné způsoby podání by měli žadatelé využít pouze v krajních případech. 

Stávající žadatelé, kteří nemají v aplikaci fLPIS přiřazený svůj Lesní hospodářský plán či osnovu, mají povinnost před podáním žádosti o dotaci doložit na Oddělení příjmu žádostí a LPIS SZIF (OPŽL) právní důvody užívání (v případě, že žadatel není vlastník) společně s formulářem „Souhlas vlastníka se zařazením“. Tento formulář je ke stažení na www.szif.cz

Žadatelé, kteří mají přiřazený Lesní hospodářský plán či osnovu, mohou žádost o dotaci podat z pohodlí domova či kanceláře bez návštěvy OPŽL. 

Veškeré podrobné informace jsou k dispozici v příručkách a manuálech, které jsou ke stažení na stránkách www.szif.cz (sekce PRV 20007-2013 / Osa II. / 2. / Ke stažení; PRV 2014-2020 /Opatření / M15 Lesnicko-environmentální a klimatické služby a ochrana lesů / Ke stažení). 

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…