Štiky mezi koňmi

30.04.2015 14:30

Poslední dubnovou neděli přivítalo závodiště CONSEQ PARK Velká Chuchle oblíbenou akci, která spojuje dravost štik s půvabem dostihových koní – tradiční Dostihový den Štik českého byznysu, 14. British Racing GREEN Day. Za ideálního dostihového počasí byl připraven i bohatý doprovodný program pro všechny hosty setkání společenského klubu Helas New Encounters Club.

Štiky mezi koňmi
Foto: Agentura Helas
Popisek: Partneři Štik českého byznysu předávají dárky vítězi hlavního dostihu

Akce pořádaná v duchu nejlepších anglických tradic se nesla v duchu motta „live green – go green – be eco“. Na tribunách se sešlo před dva tisíce hostů, kteří mohli obdivovat krásu dostihových koní a prožít vzrušení z osmi dostihů a s nimi spojeného sázení. Důležitou součástí celé akce bylo také společenské setkání Štik českého byznysu, které pro ně uspořádal Helas New Encounters Club. Na setkání se v příjemné neformální atmosféře sešli zástupci významných českých a zahraničních firem, kteří se mohli mezi sebou seznámit a navázat nové obchodní a společenské kontakty. Štiky českého byznysu je prestižní ekonomický žebříček, založený mezinárodní  společností Coface Czech.

 „Ve Štikách oceňujeme dynamiku a ekonomickou výkonnost českých firem, ale zároveň máme rádi tradice, a proto se vždy jednou ročně scházíme, abychom na tradičním dostihu ocenili půvab a výkonnost dostihových koní,“ říká pořadatelka a spoluporotkyně Štik českého byznysu Helena Kohoutová. „Lidé tradice potřebují, protože pro ně znamenají ukotvení určitých hodnot. Tradiční British Racing Day jsme pořádali již po čtrnácté. Se Štikami jsme dostihy spojili podruhé a spojily tak moderní dravé firmy s atmosférou anglického dostihového dne,“ dodává.

Hlavním tahákem dostihového programu byl jubilejní desátý ročník Memoriálu Jaroslava Maška – Velká cena štiky českého byznysu (1400 metrů, 100 tisíc korun), které se účastnilo devět aktérů. Dostihu se účastní čtyřletí a starší koně. Favoritem na vítěze byl obhájce triumfů z posledních dvou ročníků tohoto dostihu Mikesh, v jehož sedle seděl pětinásobný český a trojnásobný žokej-šampión Václav Janáček. Mikesh, který se ujal vedení v polovině cílové roviny, však nakonec doběhl „až“ druhý, protože jej nakonec dohnal čtyřletý Nine of Four, kterého k vítězství dovedl dvojnásobný a úřadující žokej-šampión Bauyržan Murzabajev. Cenu Rigips na 2200 metrů opanoval devítiletý matador Cheri Honey a překvapivého vítěze měla i Cena Vodafone na 1400 metrů, kde se prosadil teprve podruhé startující Sheik Yerbouti.

Účastníci odpoledního společenského setkání si kromě napětí z probíhajících dostihů mohli vychutnat i bohatý zábavný doprovodný program. Kromě interaktivní Galerie designu „live green – go green – be eco“ a kapely hrající jazzové a swingové melodie, která všemu dění tvořila úžasnou kulisu, vítalo příchozí hned několik degustačních stánků, včetně baru s výběrem koktejlů u stánku Vodafone. Anglickou náladu umocnily ochutnávky čajů Dilmah, irské whiskey Kennedy o mnoha příchutích a doutníků Cigar Point.

V salonku Rigips byla hostem architektka Maria Příkazská, vítězka projektu E.ON Energy Globe Award, známého jako ekologický oskar. Soutěž oceňuje projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií, a to v kategoriích Obec, Kutil, Firma, Mládež a Nápad. Nízkoenergetický dvojdomek Marie Příkazské byl před dvěma lety nominován v kategorii Kutil. Dům je zajímavý zejména velmi nápaditým a citlivým zasazením stavby do krajiny, kdy je obytný dům ze dvou třetin zasunut do svahu a chrání soukromí obyvatel. Dům s ateliérem naopak podtrhuje své komerční využití a trčí u přístupové cesty jako maják. Nezanedbatelným přínosem je rozhodně originalita architektonického řešení a nízké náklady na energii obou objektů.

 „Provokuji úředníky a chlapy, aby se můj dům stal novou normou,“ komentovala svůj nápad Martina Příkazská.

Kromě ekologického oskara vyhrála jako jediná žena z pětadvaceti mužů i jihomoravské krajské kolo ceny Building Efficiency Awards (BEFFA), ve které soutěží stavební projekty s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou.

Hosté dostihového odpoledne také mohli podpořit chovnou stanici Ranč Montara v rámci dobročinného bazaru a zúčastnit se tradiční tomboly.

Důležitou součástí doprovodného programu byla i galerie krásy a relaxace, včetně prezentace šperků s diamanty a drahými kameny ALO diamonds. Na stánku společnosti La Biorganica po celé odpoledne probíhalo líčení voňavou dekorativní kosmetikou ZUII. Kadeřníci z Franck Provost byli k dispozici pro odborné vlasové poradenství a velmi ochotní upravit účes každé ženy, která projevila zájem. Unikátní léčebné procedury s radonovou vodou přestavily Léčebné lázně Jáchymov. Součástí odpoledne byla také módní přehlídka jarních a letních úpletových modelů módní návrhářky Martiny Nevařilové.

Hlavními partnery Dostihového dne Štik českého byznysu byli Rigips a Vodafone. Partnery byli E.ON, DHL, Gerlach, Schneider Electric, ACT Servis, Arcadis EC Harris, Rudolf Reisen a British Chamber Of Commerce Czech republic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: partner ParlamentníchListů.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …