Středočeská města budou hostit filmový festival Expediční kamera

14.02.2015 19:24

Festival Expediční kamera, přehlídka nejúspěšnějších cestovatelských a outdoorových filmů uplynulé sezóny, míří do kin. Již 6. ročník festivalu, nad kterým převzal záštitu hejtman Miloš Petera (ČSSD), opět divákům připravil zajímavý program plný nevšedních zážitků.

Středočeská města budou hostit filmový festival Expediční kamera
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

Premiéra se bude tradičně konat v pražském kině Aero, a to 19. února 2015. „Festivalové filmy se pak postupně promítnou ve 22 městech Středočeského kraje. Diváci se mohou těšit na pořádnou dávku dobrodružství, objevování i napětí. Řadu projekcí doplní přednášky cestovatelů a sportovců a výstavy fotografií,“ uvedl Miloš Petera.

Festivalové filmy zavítají celkem do 221 českých a slovenských měst a svoji pouť zakončí

2. dubna v Brně. Podrobný program v jednotlivých městech je uveden na festivalových stránkách http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/.

Mezi hlavní taháky letošního festivalu patří světově proslulý ultraběžec a skialpinista Kiliana Jornet a jeho úchvatné výkony na vrcholcích Apl. Cykloexpedici přes Himálaj s humanitárním poselstvím představí film Alegria. S českou partičkou slacklinerů se diváci vydají budovat první highline projekty na Islandu a budou svědky psychicky i fyzicky náročné přeplavby Indického oceánu na veslici nebo ženské výpravy do Mongolska a sjezd jedné z posledních řek bez přehrady. Budou svědky prvního zdolání obrovské ománské jeskyně lezeckými esy Chrise Sharmy a Stefana Glowacze a chvilku napětí prožijí při 800 km letu paraglidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…