Světlo pro svět: Podpořte nevidomé a poběžte nedělní Volkswagen Maraton Praha

07.05.2014 15:03

7. května 2014, Praha Již více než 325 běžců se rozhodlo svou registrací na nedělní Volkswagen Maraton Praha podpořit charitativní organizaci SVĚTLO PRO SVĚT1, která vrací zrak nevidomým v rozvojových zemích. Ještě do pátku 9. května se lze exkluzivně prostřednictvím této organizace na maraton zaregistrovat a podpořit dobrou věc.

Světlo pro svět: Podpořte nevidomé a poběžte nedělní Volkswagen Maraton Praha
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Jedním z účastníků maratonu, který poběží za Světlo pro svět, je i nevidomý Aleš Příborský z Olomouce, který má na trase svého vlastního vodiče – v tomto případě vodičku Jitku Dostálovou.

„Jako zrakově postižený chci i já nějak pomoci druhým. V Česku je docela dost organizací, které pomáhají nám slepcům a v rámci možností se máme jistě lépe než naši kolegové v rozvojových zemích. Proto jsem se rozhodl běžet pro SVĚTLO PRO SVĚT a pomoci svou troškou někomu, komu operace šedého zákalu navrátí zrak. U nás je to běžně dostupný lékařský zákrok, nikoliv však v Africe,“ vysvětluje Aleš Příborský a dodává: „Měli bychom být solidární s těmi, kteří jsou na tom hůře než my. Pokud to půjde, tak se zúčastním dalších běhů SVĚTLA PRO SVĚT anebo dalších jiných akcí, kde během pomáháme potřebným.

SVĚTLO PRO SVĚT je dlouholetým charitativním partnerem Prague International Marathon, který pořádá nedělního Volkswagen Maraton. Až do pátku 9. května se lze stále prostřednictvím SVĚTLA PRO SVĚT zaregistrovat na nedělní maraton. Startovní čísla jsou ještě k dispozici. Část startovného půjde na oční kliniky ve Rwandě a v Etiopii.

„Dubnový půlmaraton běžela se SVĚTLEM PRO SVĚT bezmála tisícovka běžců. Podařilo se na pomoc nevidomým vybrat přes půlmilionu korun. To znamená operaci šedého zákalu pro 641 osob,“ neskrývá nadšení Čestmír Hrdinka, výkonný ředitel SVĚTLA PRO SVĚT a vyzývá: „Nenechte si ujít jedinečnou sportovní událost a neopakovatelnou atmosféru Volkswagen Maraton Praha a poběžte s námi. Splňte si maratonský cíl a přispějte na dobrou věc.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…