Tatínek Brett King, herec a režisér Daniel Dangl a bublinář Matěj Kodeš v Show Jana Krause

22.09.2014 14:19

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 24. září ve 21.35 na Primě.

Tatínek Brett King, herec a režisér Daniel Dangl a bublinář Matěj Kodeš v Show Jana Krause
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Brett King – tatínek pětiletého britského chlapce, který kvůli nádoru na mozku momentálně podstupuje léčbu v pražském Protonovém centru. „V Anglii nikdo skutečně protonovou technologii nezná, a když není ona, není ani žádné protonové centrum. Když jsem se o tuto léčbu zajímal, zjistil jsem, že je o mnoho lepší než standardní ozařování,“ vysvětluje Brett, proč kvůli léčbě syna oslovili české Protonové centrum. Dodává, že oslovili i jiná evropská protonová centra, ale u všech narazili na administrativní problémy. „Jediní, kteří nám přímo odpověděli: Ano, můžeme vám pomoci! byli v České republice!“ Čeští lékaři odhadují, že Ashya má zhruba 70- až 80procentní šanci na plné uzdravení. Jeho rodiče udělali vše, aby synovi umožnili léčbu v Česku. Dokonce svého syna unesli z Británie, protože ho tam neléčili podle jejich představ. V Británii byl na ně vydán zatykač kvůli zanedbání péče, několik dní strávili ve vazbě, než mohli se synem odletět do Prahy. Na úhradu léčby potřebují 1,8 milionu korun, částku už v podstatě získali ze sbírky.

Daniel Dangl – slovenský herec, komik, kterého znají čeští a slovenští diváci mj. ze show Partička. Daniel je i režisérem dokumentu s názvem 38, který má na Slovensku v současné době veliký úspěch. Je o známém hokejistovi Pavolovi Demitrovi, který tragicky zahynul při leteckém neštěstí.

Matěj Kodeš – profesionální bublinář. „Zkuste si představit, jak někomu říkáte: Hele, prodávám reklamku a budu se živit bublinama…“ vypráví Matěj. „Samozřejmě si ze mne dělali srandu úplně všichni. Nikdy by mě nenapadlo, že budu lítat po celým světě a že budu mít po celým hongkongským metru plakáty v nadživotní velikosti. A že budu dávat rozhovor do čínský celostátní televize, která má větší sledovanost, než kolik je obyvatel naší republiky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…