Technologické centrum v Havlíčkově Brodě zlepšilo funkčnost díky dotaci

04.07.2015 14:20

Havlíčkův Brod díky získané dotaci z Integrovaného operačního programu zlepšil funkčnost technologického centra. Stávající zařízení omezovalo kvalitu služeb a znemožňovalo poskytování dat bez rizika výpadku. Cílem opatření bylo zabezpečit fungování klíčových systémů a aplikací v návaznosti na chod úřadu.

Technologické centrum v Havlíčkově Brodě zlepšilo funkčnost díky dotaci
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Nejdříve jsme pořídili nové servery a velkokapacitní datová úložiště, čímž jsme zmodernizovali a rozšířili vybavení stávajícího technologického centra, které je v budově městského úřadu V Rámech. Zároveň jsme zřídili druhou technologickou záložní místnost v budově Nové radnice na Havlíčkově náměstí,“ upřesnil vedoucí odboru správy a informatiky havlíčkobrodské radnice Vladislav Rohlík.

Propojení obou center síťovými prvky zajistilo vysokou dostupnost poskytovaných služeb a bezpečné uložení všech důležitých dat. Při případném požáru by se spustilo automatické hasicí zařízení, které je součástí vybavení.

Zmodernizování technologického centra Havlíčkův Brod bylo spolufinancováno prostřednictvím Integrovaného operačního programu, a to v rámci realizace projektu s názvem „Zvýšení dostupnosti a bezpečnosti TC ORP Havlíčkův Brod“, registrační číslo projektu: CZ. 1.06/2.1.00/22.09492. Celkové výdaje činily zhruba 2,5 mil. Kč. Unie přispěla 85 procenty nákladů, tedy zhruba 2,2 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…