Test nejoblíbenějších kombi: Hyundai nabízí za nejnižší cenu nejvíc

10.09.2013 13:37

Srovnání tří značek, které v Česku dlouhodobě dominují v žebříčcích prodejnosti vozů kombi, dopadlo jednoznačně. Z hlediska užitné hodnoty v poměru k ceně je nejvýhodnější pořízení modelu Hyundai i30, který nabízí bohatou výbavu již ve standardu. Naproti tomu Škoda Octavia a Ford Focus žádají za extra vybavení příplatky, které konečnou cenu podstatně navýší.

Test nejoblíbenějších kombi: Hyundai nabízí za nejnižší cenu nejvíc
Foto: red
Popisek: Hyundai

Srovnání zahrnuje tři pětidveřové zážehové modely, které se v základní ceně nijak dramaticky neliší. Hyundai i30 Trikolor 1.4i 100 k stojí 328 890 korun, Ford Focus Trend 1.6i 105 k je za 339 990 korun, Škoda Octavia Active 1.2 TSI 86 k vyjde na 344 900 korun. Rozdíly však začnou narůstat adekvátně s výčtem vybavení, které na rozdíl od Hyundai nejsou u Škody a Fordu součástí základu.
Rozdíl naroste až na sto tisíc korun

Příkladem je šestistupňová převodovka, za níž se u Focusu i Octavie připlácí deset tisíc korun, nebo řidiči stále vyhledávanější tempomat, za který Focus požaduje příplatek 5 tisíc korun, Škoda dokonce 11 tisíc korun. Opatrnější řidiči ocení asistenční systém rozjezdu do svahu, který zabraňuje při rozjíždění pohybu vozu vzad. Hyundai jím své i30 vybavuje bezpříplatkově, u Focusu stojí tři tisíce korun, Octavia chce o tisícovku méně. Škála vybavení, které Hyundai poskytuje na rozdíl od Škody a Fordu v základu, je poměrně dlouhá a korunuje ji pětiletá záruka bez omezení, zatímco u dalších dvou modelů je za příplatek osmi tisíc korun.

Při dorovnání výbav se změní ceny tří srovnávaných značek opravdu výrazně. Hyundai i30 lze pořídit za 358 790 Kč, Ford Focus za 387 790 Kč a třetí generaci Škody Octavia dokonce za 455 200 korun. Podobné rozdíly vykazuje i srovnání karosářských verzí kombi, které přinášíme v tabulce.

Srovnání cen modelů a výbav

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…