Univerzita obrany pořádá mezinárodní vědeckou konferenci „Poslední trendy v sociálních vědách 2015“

09.10.2015 13:39

Ve čtvrtek 15. října 2015 v 14.00 hodin bude na Univerzitě obrany zahájena mezinárodní vědecká konference „Poslední trendy v sociálních vědách 2015“ s podtitulem „Kvalitativní teorie a kvantitativní modely“, která se v Brně koná 15. až 17. října 2015.

Univerzita obrany pořádá mezinárodní vědeckou konferenci „Poslední trendy v sociálních vědách 2015“
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Diskutovat se bude zejména o širokém okruhu problémů v sociálních vědách, ale své místo v programu mají i exaktní vědy, například matematika, která slouží jako nástroj na modelování různých typů sociálních problémů, struktur a vazeb, ale i na zpracování všech možných typů dat. Cílem konference je rovněž zprostředkování výměny informací a zkušeností a navázání další spolupráce pro pracovníky brněnských vysokých škol a Armády České republiky.

Konference je vyústěním dlouhodobé spolupráce Univerzity obrany s odborníky z Itálie a Rumunska, kde se také konaly předchozí ročníky této konference. Na vědecké konferenci „Poslední trendy v sociálních vědách 2015“, kterou pořádá katedra matematiky a fyziky Fakulty vojenských technologií, zazní vystoupení odborníků z Česka, Itálie, Kypru, Rumunska, Španělska a Turecka. Na vědecké setkání je přihlášeno 70 účastníků. Mimo jiná vystoupení bude velmi zajímavou přednáška italského profesora metodologie sociálních věd Ezio Sciarry, autora mnoha publikací, na vysoce aktuální téma Strategie pro vyjednávání.

Důležitost akce umocňuje i skutečnost, že z vybraných příspěvků bude publikována kniha v edici Studies in Systems, Decision and Control  v nakladatelství Springer pod edičním vedením profesora Janusze Kacprzyka, člena polské akademie věd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…