Ústecká Masarykova nemocnice disponuje novou, modernější magnetickou rezonanci

21.11.2015 13:10

V Krajské zdravotní, a.s. – Masarykově nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. probíhá instalace nové magnetické rezonance zakoupené v rámci projektu „Zdravotnické přístroje pro Krajskou zdravotní, a. s.“, který je financován z Regionálního operačního programu Severozápad (ROP SZ). Obměna přístroje probíhá za plného nemocničního provozu, jediným omezením bylo usměrnění chodu ve vestibulu před emergency. Všechny složky integrovaného záchranného systému byly o dočasném omezení informovány.

Ústecká Masarykova nemocnice disponuje novou, modernější magnetickou rezonanci
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

„Prostřednictvím modernizace magnetické rezonance a jejího dovybavení na vyšší standardizovanou úroveň dojde k zlepšení poskytované péče v ústecké Masarykově nemocnici, umožní navýšení výkonů a v neposlední řadě zefektivní datové výstupy jednotlivých vyšetření, což ocení jak pacienti, tak i zdravotníci nejen z radiodiagnostického oddělení, ale i všichni jejich kolegové, pracující s výsledky vyšetření tohoto pracoviště,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., pod kterou ústecká Masarykova nemocnice spadá.

MUDr. Milouš Derner, primář Radiodiagnostického oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., k nové magnetické rezonanci uvedl, že je oproti původní silnější. „Nová magnetická rezonance má proti původní 1,5 teslové  nově 3 tesla, což znamená, že je výkonnější, rychlejší a zaručuje vyšší kvalitu vyšetření více struktur. Další výhodou je větší počet dedikovaných cívek, které zajistí specializované vyšetření. Data získaná z vyšetření putují místo čtyř, osmi až dvaatřiceti kanály, takže lékař má k dispozici více detailů a vyšetření je přesnější. Prakticky lékaři s novou magnetickou rezonancí budou moci vyšetřit celé tělo,“ dodal MUDr. Milouš Derner.

Fotografie z instalace nové magnetické rezonance najdete zde: http://www.kzcr.eu/ustecka-masarykova-nemocnice-disponuje-novou-modernejsi-magnetickou-rezonanci.aspx?id=a788b300-0c19-46da-a001-65c33c311060

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…