Vánoční dárky od Středočeského kraje udělaly radost dětem z dětských domovů

29.12.2014 9:43

Radost dětem ze středočeských dětských domovů a dětských center pomohly ještě před Vánoci udělat obří balíky plné dárků, které jim předali hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, jeho náměstci, členové rady a někteří předsedové krajských odborných komisí.

Vánoční dárky od Středočeského kraje udělaly radost dětem z dětských domovů
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

„Dárky pro děti jsme připravili ve spolupráci se společností Dinotoys. Celkem jsme dětem rozdali více než šest stovek nejrůznějších stolních her a hraček v celkové hodnotě téměř za 106 tisíc korun. Doufám, že hračky a hry děti potěšily a že díky nim prožily hezkou chvilku,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Děti z téměř dvou desítek středočeských dětských domovů, speciálních školských zařízení a dětských center dostaly například oblíbená plastová nákladní auta značky Tatra, deskové hry Dostihy a sázky, GO a piškvorky, nejrůznější hry s Krtečkem, herní sety na pískoviště se Šmouly, Čtyřlístkem, pexesa a nejrůznější další zábavné hry a hračky.

„Vím, jak je těžké dosáhnout toho, aby z dárků pod stromečkem měly všechny děti. V letošním roce jsme zvolili model, že dárky dostaly skutečně všechny dětské domovy a dětská centra. Chtěli jsme, aby se děti o vánocích mohly společně pobavit. A k tomu jsou vhodné napínavé deskové hry, které jsme jim předali,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Hejtman Miloš Petera osobně předal dárky v Základní škole, Mateřské škole speciální a Dětském domově na Palackého třídě v Nymburku a v Dětském centru v Milovicích. Statutární zástupce hejtmana Milan Němec dovezl dárky dětem do Dětských domovů v Ledcích a v Kralupech nad Vltavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…