Vedoucím samostatné divize Recyklace společnosti SAFINA se stává Josef Bříza

21.01.2014 9:48

Společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, s potěšením oznamuje, že zahajuje činnost samostatné výrobní divize Recyklace. Do jejího čela se postaví Josef Bříza (36), který dosud pracoval v SAFINĚ na pozici obchodního manažera.

Vedoucím samostatné divize Recyklace společnosti SAFINA se stává Josef Bříza
Foto: Safina
Popisek: Zlato, ilustrační foto

Josef Bříza pracoval od podzimu 2012 ve společnosti SAFINA jako obchodní manažer. Byl zodpovědný za nákup materiálu pro plasmový reaktor PlasmaEnvi®.

Zkušenosti na manažerské pozici získával ve společnosti Commexim Group, kde měl jako obchodní manažer na starosti nákup a prodej feroslitin, neželezných kovů a surovin pro slévárny a ocelárny v České republice a v dalších evropských zemích. Vzhledem ke své specializaci na italský jazyk se nejprve věnoval portfoliu zákazníků v Itálii, později se jeho kompetence rozšířily i na další státy v západní Evropě a na Balkáně.

Předtím pracoval jako obchodník pro export v jihlavské firmě Kronospan, kde se zabýval prodejem velkoplošných materiálů pro výrobu nábytku do Itálie.

Bříza vystudoval obor automatizace a elektrotechniky na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Kutné Hoře, po maturitě se věnoval studiu anglického jazyka na Soukromé škole cestovního ruchu v Pardubicích. Italský jazyk - překladatelství vystudoval na Filozofické fakultě Slezské univerzity v Opavě.

Mezi jeho největší koníčky patří sport, cestování a fotografie.

 „Josef Bříza prokázal svoje odborné i obchodní dovednosti, a proto byl ideální kandidátem na nově otevřenou pozici. Protože se recyklaci drahých kovů v naší společnosti věnujeme dlouhodobě, je vznik samostatné divize logickým krokem k posílení naší strategie plánovaného rozvoje v oblasti recyklace a rafinace,“ řekl Tomáš Plachý, generální ředitel SAFINA, „důvodem této změny je snaha o využití potenciálu recyklace vytvořením efektivního technologického a personálního zázemí, které povede ke zvýšení její obchodní aktivity.“

Recyklace v současné době tvoří 50 % ročního obratu společnosti SAFINA, tzn. více než 2, 5 mld. Kč. Další růst této divize bude podpořen nejen zintenzivněním stávajících obchodních aktivit a jejich rozšířením do nových oblastí, ale také zajištěním zázemí pro následný rozvoj rafinačních technologií, které umožní zvýšit výkony recyklace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…