Vlakem Českých drah na Aviatickou pouť do Pardubic

30.05.2014 12:03

O tomto víkendu 31. května a 1. června se koná na pardubickém letišti 24. ročník tradiční Aviatické poutě, letos s podtitulem Rytíři nebes.

Vlakem Českých drah na Aviatickou pouť do Pardubic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy nabízejí návštěvníkům této oblíbené letecké show zvýhodněnou zpáteční jízdenku VLAK+, se kterou ušetří 25 % z obvyklé ceny zpáteční jízdenky. Mezi pardubickým hlavním nádražím, Rosicemi nad Labem a zastávkou Pardubice závodiště budou jezdit posilové vlaky, ze závodiště přímo do areálu letiště pak pojede kyvadlový Letištní expres. U pokladních přepážek Českých drah po celé republice si můžou návštěvníci koupit nejen zvýhodněné jízdenky, ale nově také vstupenky na akci.

 Cestující, kteří vyrazí na Aviatickou pouť do Pardubic z libovolné zastávky, kde zastavují vlaky Českých drah, mohou ve 2. třídě všech vlaků ČD využít zvýhodněné zpáteční jízdenky VLAK+. Cena těchto jízdenek odpovídá ceně základní zpáteční jízdenky pro 2. třídu se slevou 25 %. Jízdenky VLAK+ musí být vystaveny do stanice Pardubice hl.n. nebo Pardubice závodiště a při cestě zpětmusí být označeny razítkem, které cestující dostanou na stánku Českých drah v areálu letiště.

 Po příjezdu na pardubické hlavní nádraží mohou návštěvníci akce pokračovatposilovými kyvadlovými spoji až do zastávky Pardubice závodiště. Některé z nich budou zajišťovány oblíbenou historickou motorovou soupravou M 131 „Hurvínek“. Na zastávce Pardubice závodiště také mimořádně zastaví vybrané spoje, které tudy běžně projíždějí. Půjde o sobotní vlaky Os 5310 z Havlíčkova Brodu (příj. 12:01) a Os 5374 z Chrudimi (příj. 19:35) a nedělní osobní vlaky Os 5310 z Havlíčkova Brodu (příj. 12:01), Os 5337 a Os 5373 z Pardubic hl.n. (příj. 15:08 a 17:15) a Os 5374 z Chrudimi (příj. 19:35). Z této zastávky je možné pokračovat až na pardubické letiště „Letištním expresem“ Českých drah. Posilovými vlaky i Letištním expresem může cestovat každý, kdo má koupenou vstupenku na Aviatickou pouť, jízdenka je zahrnuta ve vstupném.

Mezi hlavní lákadla Aviatické pouti budou patřit vyhlídkové lety v klasickém vrtulníku Bell 47 známém za seriálu M. A. S. H. nebo ukázka záchrany „sestřeleného“ pilota z nepřáteli ovládaného území za pomocí bojových vrtulníků Mi-171Š. K vidění bude i plnohodnotný trojplošník Fokker Dr. I, představení trojice dvouplošníků Bücker Bü 131 německé skupiny Bavarian Bücker Formation a tradiční ukázky našich vojenských pilotů s JAS-39C Gripen, L-159A Alca a bojovými vrtulníky Mi-35 a Mi-171Š.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…