Vodní záchranná služba ČČK převzala novou techniku

27.06.2017 11:23

Ve středu 21. června 2017 na pražské Smíchovské náplavce převzala Vodní záchranná služba ČČK nové záchranné prostředky pro zajištění vodních ploch před nadcházející letní sezónou.

Vodní záchranná služba ČČK převzala novou techniku
Foto: Vodní záchranná služba ČČK
Popisek: Vodní záchranná služba ČČK

Konkrétně se jednalo o 2 automobily, 2 záchranné čluny o délce 7,5 metru, 3 pracovní záchranné prámy o délce 5 metrů a 22 záchranných batohů s AED (automatizovaný externí defibrilátor). Nové záchranné technice a prostředkům požehnal kardinál Dominik Duka.

Toto vybavení bylo nakoupeno díky dotacím Ministerstva vnitra a generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Jde o završení prvního roku dotačního projektu na obnovu materiálně - technického vybavení a zajištění provozu základen Vodní záchranné služby ČČK.

Vodní záchranné služba, jako jedna z ostatních složek integrovaného záchranného systému, zajišťuje poskytování první pomoci na nejvýznamnějších vodních plochách v ČR v letních měsících.

Pro volání Vodní záchranné služby ČČK je nejlépe použít jednotná čísla tísňového volání 112, příp. 150, 155 nebo 158.

Více o Vodní záchranné službě ČČK: https://www.vzs.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…