Všechny zápasy hokejového šampionátu nabídne ČT živě

06.05.2016 9:16

Od pátku šestého až do neděle 22. května bude program ČT sport patřit především fanouškům hokeje. Z nadcházejícího mistrovství světa v Rusku nabídne sportovní kanál čtyřiapadesát televizních utkání, devětadvacet z nich přímým přenosem. Kompletní program šampionátu pak odvysílá webový speciál České televize, všech 64 utkání bude přenášet živě. Duely se objeví i v aplikaci HbbTV.

Všechny zápasy hokejového šampionátu nabídne ČT živě
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Šedesát let od prvního hokejového mistrovství světa odvysílaného v Československé televizi přichází na veřejnoprávní obrazovku další světový šampionát. Za šest dekád se na zprostředkování šampionátů vystřídalo celkem 28 českých a slovenských komentátorů. Teprve podruhé v historii však budou reportérskou práci vykonávat výhradně ženy - Darina Vymětalíková a Hana Ježková. „Těším se, že budu po šestnácti letech v ČT poprvé reportérkou českého týmu, tedy tou, která s ním stráví celou přípravu, tréninky i zápasy. Výhry i prohry. To je pro mě odměna, ale taky závazek. Do Moskvy letím s jedním kufrem a dvěma slovy. To první je dřina a to druhé pokora. Zbytek se nějak vyvrbí,“ glosuje Darina Vymětalíková.

Kromě ní a Hany Ježkové se diváci České televize setkají se třemi komentátory zápasů. Robert Záruba, šéfkomentátor ČT, jede již na své pětadvacáté mistrovství a kromě komentování bude také redaktorem Studia ČT v Moskvě. Za komentátorskou židlí a ve studiu se bude střídat s Jiřím Hölzelem. Z Petrohradu pak bude diváky provázet zápasy Michal Dusík. Tým ČT doplní čtyři spolukomentátoři, David Pospíšil, Marek Sýkora, Martin Hosták a Milan Antoš.

Česká televize také již popáté spouští svůj webový speciál http://www.mshokej.cz. Stěžejním bodem stránek je vedle aktuálního zpravodajství a výsledkového servisu především živé vysílání. „Na stránkách diváci naleznou všech šedesát čtyři přímých přenosů duelů světového šampionátu. Deset z nich bude k dispozici exkluzivně živě pouze na webu,“ říká vedoucí redaktor Nových médií ČT Filip Černý a dodává: „Speciál přinese i obsáhlý videoarchiv. Diváci a fanoušci si tak mohou kdykoliv zpětně pustit všechny záznamy utkání, jejich sestřihy, ale také jednotlivé momenty zápasů – góly, trestná střílení či kuriozity.“

Předností webu bude i jeho rychlost. Okamžitě po skončení přenosu totiž vydávají redaktoři portálu ČT sport reportáž ze zápasu a ohlasy hokejistů a realizačního týmu, ve spolupráci s reportéry zároveň přinášejí nejžhavější novinky z centra dění. Ty budou dostupné i prostřednictvím profilů ČT sport na Facebooku, Twitteru, Google+ a nově také Instagramu. Součástí stránek, které jsou dostupné i formou mobilní verze či skrze aplikaci ČT sport na Android a iOS, budou i blogy expertů a redaktorů ČT.

Další doplňkové služby nabídne Česká televize pro majitele chytrých televizí, a to v podobně nového konceptu hokejové aplikace HbbTv. „Aplikace zahrne živé přenosy ze všech zápasů, s možností vrátit se v přehrávání zpět v čase až o tři hodiny, a bohatý video archiv,“ říká vedoucí Teletextu Jan Zeman, podle kterého diváci ocení i možnost navolit do přenosů zeleným tlačítkem informační lištu s průběžnými zprávami z paralelně probíhajících zápasů.

I letos bude mistrovstvím provázet divácká anketa. „Po nejslavnějším gólu, zásahu do dějin, největší bitvě a nejlepším kapitánovi budou fanoušci tentokrát volit nejchytřejší moment neboli Královskou hru," vysvětluje Robert Záruba, provázející ze studia ČT v Parku Legend, jehož součástí je komplex tří stadionů Ledového dvorce. Česká televize zároveň ve vysílání znovu použije unikátní propojení tréninkové haly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…