Výroční zpráva NPÚ na webu: Ohlédněte se za úspěšným rokem 2016

21.06.2017 20:41

Výroční zpráva Národního památkového ústavu za rok 2016 je k dispozici v elektronické podobě. NPÚ se tak ohlíží za velice úspěšným rokem, jak potvrzují i slova jeho generální ředitelky: „Rok 2016 byl pro Národní památkový ústav rokem úspěšným ve všech oblastech jeho činnosti, ať již se to týká památek jím spravovaných a zpřístupněných široké veřejnosti či naplňování odborné péče o památkové dědictví České republiky,“ uvedla Naďa Goryczková.

Výroční zpráva NPÚ na webu: Ohlédněte se za úspěšným rokem 2016
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Nově otevřené prohlídkové okruhy i akce spojené s připomínkou 700. výročí narození císaře Karla IV. přilákaly na hrady a zámky ve správě NPÚ rekordní počet návštěvníků. Rok 2016 byl pro Národní památkový ústav významný i díky mnoha památkovým obnovám, ať už jde o taneční sál na hradě Buchlově, střechy zámku Velké Losiny, hradu Bítov, zámku Hořovice či experimentální zastřešení nejcennějších částí hradu Krakovec.

Kromě již tradičně bohaté vědecko-výzkumné a publikační činnosti uspořádal NPÚ během roku 2016 také řadu edukačních projektů, odborných workshopů, konferencí a přednáškových cyklů pro veřejnost. Významným počinem bylo také otevření Centra studijních pobytů v Českém Krumlově.

Výroční zpráva je ke stažení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…