Výzkum a byznys se propojí při fotbale

03.09.2014 15:40

Spolupráce výzkumných organizací s podniky v České republice vázne. Na toto téma se neustále pořádají různé semináře, ale konkrétních kroků pro zlepšení se nedostává. Jednou z možností, jak situaci změnit je pořádat neformální setkání zástupců těchto dvou rozdílných světů. Fotbal propojuje celou planetu, proč by nemohl i výzkumníky s podnikateli?

Výzkum a byznys se propojí při fotbale
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Proto AVO (Asociace výzkumných organizací) organizuje již druhý ročník fotbalového turnaje O pohár prezidenta AVO, kde si to mezi sebou rozdají zástupci výzkumných organizací a firem. Letos nad turnajem převzal záštitu místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, který osmičku týmů rozlosoval do skupin (video ZDE) a k celé akci dodal: „Fotbal je moje srdcová záležitost. Jsem rád, že se takovéto neformální akce konají. Navíc zlepšení komunikace mezi výzkumem a byznysem je jedním z našich hlavních cílů“.

Prezident AVO Libor Kraus nám sdělil, že se na první zářijový víkend velmi těší. „Loňský premiérový ročník byl velmi úspěšný, a proto jsme se rozhodli v tradici pokračovat. Doufám, že nám vyjde pěkné počasí a všichni se budou dobře bavit.“ 

Turnaj se uskuteční v sobotu 6. září od 11 hodin v Praze na Hanspaulce. Jsou připraveny také soutěže pro děti a ženy a v areálu jsou k dispozici prolézačky, lezecká stěna a minigolf. Přijďte se podívat a pobavit také vy. Více informací naleznete na www.avo.cz.

AVO (Asociace výzkumných organizací) byla založena v roce 1990 v Brně jako dobrovolné sdružení právnických a fyzických osob, které se zabývají výzkumem a vývojem nebo mají s touto činností společné zájmy. AVO zastupuje zájmy především těch subjektů, jejichž dosažené výsledky výzkumu a vývoje jsou v převážné míře komerčně využívány. V současné době reprezentuje více než 80 společností a přes 8 tisíc lidí činných v této oblasti. Je jediným sdružením v ČR, které reprezentuje aplikovaný výzkum a vývoj v podnikatelské sféře, tedy výzkum rozvíjený a provozovaný převážně z privátních zdrojů. Prezidentem AVO je Ing. Libor Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…