Výzkumníci ICRC sklidili úspěch na mezinárodní konferenci INTED 2014 ve Valencii

27.03.2014 8:00

Ve dnech 10. až 12. března 2014 se ve španělské Valencii konal osmý ročník mezinárodní konference INTED 2014 o moderních technologiích a vzdělávání.

Výzkumníci ICRC sklidili úspěch na mezinárodní konferenci INTED 2014 ve Valencii
Foto: ICRC
Popisek: Mezinárodní centrum klinického výzkumu (International Clinical Research Center, ICRC)

Jedním z přednášejících byl MUDr. Ondřej Volný, lékař I. neurologické kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, výzkumník programu NEURO 1 a lektor anatomie na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity.

Spolu se svým mladším kolegou Lukášem Malým, studentem biomedicínského inženýrství a asistentem klinického výzkumu v témže programu, připravili názornou prezentaci o nové, moderní a didaktické učebnici anatomie „Memorix Anatomie – Memorix of Anatomy“. Ondřej Volný se podílel jako spoluautor na české verzi učebnice a je hlavním editor její anglické verze.

Memorix Anatomie je unikátní učebnice, která vznikla ve spolupráci anatomů, histologů, studentů medicíny, kliniků, psychologů a andragogů. Hlavními autory jsou Radovan Hudák, student 6. ročníku 2. LF UK v Praze, a doc. MUDr. David Kachlík, PhD., vysokoškolský učitel na Anatomickém ústavu 3. LF UK.

Hlavním cílem knihy je poskytovat informace srozumitelně, názorně a didakticky a propojit anatomii s klinickými poznámkami, které pomáhají v porozumění souvislostem.

O tom, že mladý kolektiv autorů má s učebnicí velké plány, se můžete přesvědčit v následujícím záznamu přednášky Ondřeje Volného: https://www.youtube.com/watch?v=9wE6rY-Q4fQ.

Díky prezentaci na konferenci INTED2014 se týmu podařilo oslovit zahraniční vysokoškolské pedagogy a získat důležité kontakty pro budoucí spolupráci.

Spolupráce Ondřeje a Lukáše v rámci projektu „FNUSA ICRC Věda pro zdraví: Podpora popularizace lékařského výzkumu (CZ.1.07/2.3.00/35.0038)“ je ukázkou synergie mentora a studenta, který je jedním z pilířů pozice asistenta a mentora klinického výzkumu. Jedním z příkladů dobré a tvůrčí kooperace je přesah spolupráce za hranice výzkumné činnosti programu. Tím se otevřel další rozměr spolupráce mentora a asistenta - zapojení do přípravy edukačních materiálů v medicíně s využitím moderních technologií.

Mezinárodní centrum klinického výzkumu (International Clinical Research Center, ICRC) Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA) je vědecko-výzkumné centrum nové generace. Jeho posláním je hledání nových metod, technologií a léčiv pro prevenci, diagnostiku a léčbu kardiovaskulárních a neurologických onemocnění. Díky propojení lékařského výzkumu s klinickou péčí získávají pacienti přístup k nejmodernějším metodám léčby. Centrum, s celkovým rozpočtem okolo 4,5 mld. Kč na období 2011 až 2015, je financováno ze Strukturálních fondů Evropské unie, Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvem školství a Jihomoravským krajem. V současné době pracuje v ICRC více jak 300 zaměstnanců, z toho přibližně 260 odborníků působí v 17 mezinárodních vědeckých týmech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…