Základní škola profesora Zdeňka Matějčka dnes pořádá konferenci o dětech s ADHD

25.03.2015 7:54

Mostecká Základní škola profesora Zdeňka Matějčka dnes celý den věnuje tématu „Děti s ADHD“. Koná se pod záštitou České společnosti „Dyslexie“. Informovala o tom Hana Ajmová, ředitelka školy.

Základní škola profesora Zdeňka Matějčka dnes pořádá konferenci o dětech s ADHD
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Hana Ajmová, ředitelka Základní školy profesora Zdeňka Matějčka

Ráno probíhají do 9.45 hodin ukázkové hodiny -  rodič v roli  učitele, spolupráce s asistentem pedagoga na 1. i 2.stupni, využití metody FIE při vyučování, metoda prof. Hejného metoda při výuce matematiky, využití tabletů a interaktivní tabule při vyučování, metoda CLIL.

Od 10 hodin oficiální zahájení, na které přislíbila účast dětská neuroložka a senátorka Alena Dernerová, a hlavní část konference.

Hlavní část dne s psychiatrem Považanem

Tou je přednáška primáře, psychiatra Michala Považana, absolventa Lékařské fakulty University Komenského v Bratislavě v roce 1999. Specializovanou způsobilost v oboru dětské a dorostové psychiatrie získal v roce 2007. Pro tuto specializaci má také licenci od České lékařské komory. Od roku 2004 je členem Psychiatrické společnosti ČLS JEP. V roce 2005 byl spoluautorem projektu " EUNOMIA" a získal Národní psychiatrickou cenu profesora Vladimíra Vondráčka. Absolvoval výcvik v kognitivně behaviorální terapii.
   
Psychiatrickou praxi začínal v roce 2001 na Klinice dětské psychiatrie LF UK v Bratislavě. Od roku 2003 působil v Psychiatrické léčebně Bohnicích. V roce 2006 přešel na Dětskou psychiatrickou kliniku 2.LF UK V Praze Motole, kde od roku 2009 pracoval jako vedoucí lékař oddělení. Od července 2010 je primářem dětského oddělení Psychiatrické léčebny Bohnice, kde pracuje doposud. Klinické zkušenosti uplatnil v řadě klinických studií zaměřených na léčbu schizofrenie, afektivních a úzkostných poruch.
Po jeho přednášce bude následovat diskuze k problematice, prohlídka školy, od 13.30 hodin pak občerstvení a ve 14.00 hodin se předpokládá ukončení konference. Kapacita akce je zcela naplněna.

Jediná v Ústeckém kraji

Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě vzdělává žáky se specifickými vývojovými poruchami učení a specifickými poruchami chování, současně integruje žáky s kombinovaným postižením nebo smyslovými vadami. Zřizovatelem jediné školy svého typu v Ústeckém regionu je Ústecký kraj. Mimořádnou pozornost věnovala škola zavedení 2 a inovací informačních a komunikačních technologií a audiovizuální techniky. Proto byla vytvořena vnitřní počítačová síť a pořízeny dvě interaktivní tabule. Škola je metodickým centrem pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami v Ústeckém kraji, působí i nadregionálně. Navíc je zapojena do mezinárodního projektu Erasmus- Mundus (spojení s Pedagogickou fakultou UK Praha – vzdělávání studentů z třetích zemí).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…