Zapojení Univerzity obrany do projektu Příprava občanů k obraně státu (POKOS)

27.04.2016 22:00

V pátek 29. dubna 2016 se od 8.00 do 12.30 hodin uskuteční na Základní škole Křídlovická v Brně vzdělávací program Příprava občanů k obraně státu (POKOS).

Zapojení Univerzity obrany do projektu  Příprava občanů k obraně státu (POKOS)
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Příslušníci Univerzity obrany z Brna představí žákům druhého stupně Armádu České republiky, její hlavní úkoly a zkušenosti vojáků ze zahraničních misí především na území Afghánistánu.

V praktické části si žáci budou moci vyzkoušet poskytnutí první pomoci včetně masáže srdce, ošetření lehčích zranění a popálenin, střelbu z pistole na laserovém střeleckém trenažéru, protichemické obleky či ochranné masky. Nebudou chybět ani ukázky nejmodernějších ručních zbraní a výstroje vojáků české armády. Praktické ukázky budou provádět vojenští studenti Univerzity obrany.

Vzdělávací program Příprava občanů k obraně státu vychází z Koncepce přípravy občanů k obraně státu a od 1. září 2013 je součástí rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. V tuto chvíli je projekt zaměřen na 2. stupeň základních škol, ale v příštích letech s ním Armáda ČR začne navštěvovat i středoškoláky. Jeho cílem je žákům vysvětlit pojmy, které souvisejí s obranou státu, seznámit je s úkoly Armády ČR, její historií, tradicemi a problematikou zdravovědy, protichemické ochrany, řešení krizových situací jak vojenského, tak nevojenského charakteru. Součástí je také představení Severoatlantické aliance a zahraničních mírových misí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…