Zoo Liberec vyhrála první místo v prestižní soutěži Bílý slon

21.05.2018 19:15

Ve středu 16. května se v Kapucínském klášteře ve Fulneku uskutečnilo vyhlášení vítězů soutěže Bílý slon za nejlepší odchovy v zoologických zahradách roku 2017. Liberecká zoo zvítězila společně s dvorským safari parkem v kategorii Ptáci.

Zoo Liberec vyhrála první místo v prestižní soutěži Bílý slon
Foto: Zoo Liberec
Popisek: Liberecká zoo v soutěži Bílý slon zvítězila společně s dvorským safari parkem v kategorii ptáci za unikátní odchov hadilova písaře

Zoo Liberec se i v letošním roce zapojila do 24. ročníku soutěže Bílý slon, kterou vyhlašuje sdružení Česká ZOO ve spolupráci s Unií českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Soutěž má dva okruhy, v jednom se posuzuje nejlepší stavba či expozice vybudovaná v uplynulém roce, v druhém se hodnotí významný a unikátní odchov loňského roku, a to v kategoriích savci, ptáci a ostatní.

Liberecká zoo zabodovala v té ptačí. O první místo se podělila se Safari Parkem Dvůr Králové, a to za unikátní odchov dvorského mláděte hadilova písaře, kterého odchovali liberečtí „pěstouni“ orli bělohlaví. Díky této netradiční a nezištné spolupráci zoologických zahrad se podařilo mládě tohoto afrického lovce jedovatých hadů zachránit. Pro cenu si přišli zástupci obou zahrad společně.

„Je to pro nás veliká čest. Za čtyřiadvacetiletou historii je to podruhé, co se nám podařilo hlavní cenu získat. Poprvé to bylo v roce 1997 za odchov orla stepního. Soutěž je zároveň skvělou příležitostí, jak ukázat veřejnosti poctivou práci všech ošetřovatelů a dalších pracovníků zoo“, dodává Jan Hanel, kurátor dravých ptáků v Zoo Liberec, který cenu Bílého slona přebíral.

Do letošního ročníku se přihlásilo 12 zoo sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad se 42 významnými odchovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…