Věci veřejné chtějí legalizovat marihuanu. Pro lékařské účely

26.01.2011 7:01

Věci veřejné by rády legalizovaly marihuanu pro lékařské účely. Ministerstvo zdravotnictví souhlasí, konopí má prý léčebné účinky.

Věci veřejné chtějí legalizovat marihuanu. Pro lékařské účely

"Budu o tom jednat v koalici, pravděpodobně uděláme poslanecký návrh," řekla MF Dnes šéfka poslaneckého klubu VV Kristýna Kočí.

Stát by ale podle strany sám konopí pěstovat neměl. "Bylo by to snadno zneužitelné pro nelékařské účely. Marihuanu by měl stát nakupovat v zahraničí, nejlépe v Holandsku," řekl deníku zdravotnický expert VV Jiří Štětina.

Marihuana je méně návyková než současné léky

Lékaři s tím problém nemají. "Pokud užívání marihuany zůstane pod kontrolou, nevidím v tom problém. Mezinárodní studie dokazují, že marihuana skutečně pomáhá léčit některé nemoci," podotkl neurolog Martin Jan Stránský. "Navíc THC je mnohem méně návyková látka než tlumící léky typu kodeinu, které se dnes legálně užívají."

Stránský k výzvě Děkujeme, odcházíme pro ParlamentníListy.cz:
Lékaři, vezměte si příklad ze sester. Skromné a odpovědné, nabádá Stránský
SLEDUJEME téma Exodus lékařů 

Véčkařský návrh zřejmě bude mít ve sněmovně podporu. Redakce MF Dnes oslovila poslance a 117 z nich by s legalizováním marihuany pro lékařské účely souhlasilo.

Čtěte:

Počet Čechů kouřících marihuanu stoupl. 30 tisíc je problémových

V Česku vyrábí nejvíc marihuany policie

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…