Rath ve studiu provokoval, Šnajdr se nedal, říká odborník

30.01.2011 17:11

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ David Rath a Marek Šnajdr, dva letití rivalové, se znovu potkali před televizními kamerami. Jejich vystoupení sledoval také analytik Břetislav Polách.

Rath ve studiu provokoval, Šnajdr se nedal, říká odborník

"Jejich debata v televizi pokaždé přinese něco zajímavého, ale je tu jedno velké "ale". Vše se docela často opakuje. Samotný poslanec a šéf správní rady VZP Šnajdr to řekl poměrně přesně, že za těch pět let, co se potkávají ve studiích, jde ze strany Davida Ratha o evergreen," popsal naší redakci Polách.

Téma, které nedělní Partie televize Prima obsáhla během čtyřiceti minut, bylo prakticky nejfrekventovanější téma uplynulých dnů a týdnů: zdravotnictví. Ústředním motivem však nebyla celková situace týkající se možných odchodů lékařů, ale stav lůžkového fondu v České republice.

AKTUÁLNĚ:


Marek Šnajdr jednoznačně podpořil slova ministra Leoše Hegera o jeho zúžení, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD byl proti. "Například u nás ve Středočeském kraji žádné problémy s kapacitami nemáme, ale o tom se tady nebavme," řekl Rath. Ten, jako v minulosti mnohokrát, opakovaně počastoval svého oponenta nejnižším vysokoškolským titulem, tedy bakalářem.


Rath: Pan bakalář posledních pět let škodil!
Šnajdr: Na to nemá cenu vůbec reagovat, je to pořád stejné.


"Překvapilo mě a taky mě to celkem potěšilo, že David Rath nemění své postoje. O Marku Šnajdrovi napsal před několika dny pohádku, jak sám říká, ve které mu vytknul jeho funkce ve farmakologickém průmyslu a na ministerstvu. Na Primě mu to řekl do očí. Zároveň ale uznávám, že Šnajdr se výrazně lepší. Když si vzpomenu na jejich loňská setkání u Václava Moravce, působil na mě tehdy dost bázlivým dojmem, tentokrát Rathovy útoky přešel s viditelným úsměvem," řekl Polách ParlamentnímListům.cz.

Z hlediska aktuální situace v českém zdravotnictví navrhuje jeho šéf Leoš Heger zúžit kapacity lůžek o téměř jednu čtvrtinu, tedy o deset tisíc. Slibuje si od toho mimo jiné výrazné ušetření nákladů na provoz nemocnic a jako vedlejší efekt hodlá Heger právě z těchto peněz přidat na platech lékařů.


Analýzy mediálního vystupování:


Foto: Repro TV Prima

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…