Moravští lékaři si přivydělávali podvodnými recepty

09.07.2011 19:15

Lékaři z Moravy mají na krku skandál. Nelegálně si totiž přivydělávali díky vystavování falešných receptů na léky vždy, když měli službu na místní pohotovosti. Svým počínání způsobili statisícové škody.

Moravští lékaři si přivydělávali podvodnými recepty

Podvody s recepty lékaři prováděli v nemocnici ve Veselí nad Moravou, nově stejný případ řeší i nemocnice v Kyjově. Pohotovost ve Veselí už byla kvůli ztrátovému hospodaření i kvůli podvodům s recepty zrušena.

„Podobné podvody se občas vyskytnou. Jde ale vždy o škody v řádech tisíců korun. V tomto případě už je jasné, že půjde o statisíce. Ani zkušení kriminalisté se s něčím takovým nesetkali," uvedl Tomáš Zdechovský, mluvčí kyjovské nemocnice, která veselskou pohotovost provozovala.

Na nesrovnalosti v předepisování léků upozornila jedna pozorná pacientka, která si při kontrole přehledu svých předepsaných léků všimla, že jsou na ni vykázány léky, které nikdy neužívala.

Falešné recepty a výkazy na nejdražší léky 

Lékaři, kteří na pohotovosti pracovali jako externisté, navíc vystavovali falešné recepty na léky, které se na pohotovosti vůbec předepisovat nemají. Jak uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Eva Havlíková, lékaři záměrně vybírali ty nejdražší, aby vydělali co nejvíce. Jestli vydělávali jen na provizích nebo zda léky vybírali či dokonce prodávali dál, zatím není jasné.

Nemocnice dosud podala trestní oznámení na dvě osoby. Případem se nyní zabývají kriminalisté. Nemocnice, jejíž razítko na podvodných receptech figuruje, bude vzniklé škody vymáhat po lékařích, kterým bude prokázána vina.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…