Bouda sudetských Němců. Slibovali, že už žádné majetkové nároky nebudou, ale je to jinak

14.07.2017 22:11

Poslanec Úsvitu Milan Šarapatka se domnívá, že na nás sudetští Němci ušili boudu. Uvedl to pro server ParlamentníListy.cz v reakci na to, že Sudetoněmecký landsmanšaft se sice formálně zřekl nároků na majetek svých členů v Čechách, ale část jeho členů si na rozhodnutí stěžovala u soudu. Tuto informaci přinesl tento týden jako první rovněž server ParlamentníListy.cz.

Bouda sudetských Němců. Slibovali, že už žádné majetkové nároky nebudou, ale je to jinak
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

„Sudetoněmecký landsmanšaft se sice na jednom ze svých shromáždění formálně zřekl nároků na majetek svých členů v Čechách, ale současně si radikální část jeho členů na toto rozhodnutí úspěšně stěžovala u soudu. Majetkové nároky sudetských Němců vůči naší republice, přes hlasité proklamace lidoveckých politiků, tedy nadále trvají,“ konstatuje Šarapatka. 

A obouvá se do současného ministra kultury Daniela Hermana, který se, jak zmiňuje Šarapatka, pravidelně účastní srazů Sudetoněmeckého landsmanšaftu. „Opakovaně totiž prohlásil, že žádné takové nároky již neexistují a že právě on, spolu se sudetskými Němci, buduje most mezi Německem a Českou republikou. Letos jej na sraz této organizace dokonce doprovodil, jako vůbec první český vicepremiér, sám předseda KDU-ČSL Bělobrádek,“ konstatuje Šarapatka na adresu Hermana. Podle něj však Sudetoněmecký landsmanšaft neusiluje o přátelství s námi, ale touží i nadále po revanši a vrácení majetků v našem pohraničí. 

Původní text ZDE.

„Podle mého názoru se tedy buď lidovečtí politici Bělobrádek a Herman stali obětí nepěkné blamáže ze strany Sudetoněmeckého landsmanšaftu, anebo nám lidovečtí politici prostě lžou a oběťmi této blamáže máme být ve skutečnosti my všichni,“ uzavřel poslanec.

Jak již informoval server ParlamentníListy.cz, majetkové nároky sudetských Němců v České republice trvají. Zemský soud v Mnichově totiž zrušil změnu stanov krajanského spolku, kterou se uskupení nároků na vrácení majetku chtělo vzdát. Soud tak rozhodl na konci června, rozhodnutí nicméně dosud nenabylo právní moci a spolek má měsíční lhůtu na odvolání.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…