Bývalý poslanec ODS stojí před soudem. Dostal se do sporu s podnikatelem a řešil ho hodně zvláštně

26.05.2017 8:24

Už vám někdo někdy objel auto klíčem nebo korunou a pořádně vám ho poškrábal? Třeba ve vzteku? Tak vězte, že z podobného jednání je teď obžalován i bývalý poslanec Parlamentu České republiky za ODS Jiří Bílý.

Bývalý poslanec ODS stojí před soudem. Dostal se do sporu s podnikatelem a řešil ho hodně zvláštně
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Soud v Tachově řeší zvláštní případ. Bývalý poslanec za ODS Jiří Bílý a jeho syn stanuli před soudem za zločin, kterého se běžně dopouštějí spíše výrostci. Někdejší zákonodárce a jeho syn jsou obžalováni z toho, že záměrně poškrábali vůz jednomu podnikateli na Tachovsku a způsobili mu škodu na vozidle přesahující 10 200 korun. Informuje o tom páteční deník Právo.

„Po společné domluvě a v důsledku předchozího konfliktu s Radoslavem Švihlou poškrábali klíčem lak na zaparkovaném vozidle Volkswagen Touran patřící firmě poškozeného, přičemž tímto jednáním způsobili škodu ve výši 10 200 korun,“ stojí v obžalobě předložené soudu v Tachově.

Oba obvinění ale důrazně odmítají, že by se čehokoli dopustili. „Je to lež,“ říká rázně bývalý český zákonodárce. „Dlužil peníze. Využil toho, že jsme přišli a nepohodli se. Tak to na nás hodil,“ konstatuje někdejší zákonodárce, jenž seděl v poslaneckých lavicích mezi lety 1998 až 2006, tedy po dvě volební období.  

K incidentu mělo dojít v únoru 2013, když už Bílý poslancem nebyl. Důvodem k zločinu měl být spor o dlužnou částku ve výši 3 tisíce korun. Exposlanec Bílý tvrdí, že mu tyhle peníze Švihla dlužil, tak se je snažil získat zpět. Podnikatel jeho a jeho syna vyhodil. Tak šli pryč.

Podnikatel ale předkládá jinou verzi. Seděl prý ve firmě, když tu náhle za ním přišla jeho zaměstnankyně a řekla mu, že exposlanec Bílý asi poškrábal jeho auto. Sám Švihla to ale neviděl.

Bílý je podle vlastních slov velmi překvapen, že se celá věc vůbec dostala k soudu. Trvá na tom, že to neudělal, a navíc dodal, že proti nim nejsou žádné přímé důkazy. Když se synem odešli od podnikatele, prý jim poslal SMS zprávu, kde jim vynadal za to, že mu poškrábali auto. Otec a syn se tomu ale jen zasmáli, protože to podle vlastních slov neudělali a hodili celou věc za hlavu.

V srpnu by v této kauze mohl zaznít definitivní verdikt. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…