Herec Brabec dostal za majora Zemana 600 tisíc, vyhrabali v bulváru

07.09.2017 9:37

Deník Blesk se ve svém dnešním vydání ohlédl za zesnulým hercem Vladimírem Brabcem, jenž se proslavil především v normalizačním seriálu Třicet případů majora Zemana.

Herec Brabec dostal za majora Zemana 600 tisíc, vyhrabali v bulváru
Foto: repro Youtube
Popisek: Vladimír Brabec v roli majora Zemana

Brabec dlouhodobě říkal, že mu role v tomto seriálu zničila život. Jak však podotýká deník Blesk, vydělala mu také velké peníze. Brabec si totiž v době natáčení přišel na statisíce tehdejších korun. Jeho výdělky prý byly srovnatelné se zpěvákem Karlem Gottem.

Za šest let natáčení měl Brabec obdržet 600 tisíc korun. Podle Blesku to je dnešních zhruba osm milionů korun. To, že si díky seriálu přišel Brabec na slušný příjem, přiznával v rozhovorech i on sám.

Další přivýdělek pak prý měl díky besedám s diváky, které musel absolvovat minimálně dvě do roka. V roce 1980 získal pak Brabec titul zasloužilý umělec, což jej na další roky také vyneslo do platové kolonky 1000 korun za natáčecí den. Padesát tisíc pak obdržel za Státní cenu Klementa Gottwalda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…