Jančura udeřil na Chovance a Sobotku. Nebudou mít hezký víkend

17.06.2016 13:47

Podnikatel Radim Jančura v minulých dnech pro ParlamentníListy.cz uvedl, že navrhovaná reorganizace policie by se měla zrušit. Pak by podle něj měla probíhat diskuse o ní. Zároveň také učinil slib, který dnes naplnil.

Jančura udeřil na Chovance a Sobotku. Nebudou mít hezký víkend
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, majitel Student Agency

Majitel společnosti Student Agency v rozhovoru uvedl, že své autobusy polepí billboardy s kampaní proti jednomu z politiků. „Autobusy polepíme někým jiným, ale víc zatím neřeknu,“ uvedl Jančura, který v minulosti chystal antikampaň i proti jihomoravskému hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD).

Na zadních stěnách autobusů se tak od dnešního dne objevuje ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který prosadil reorganizaci policie a sloučení dvou elitních útvarů v jeden. Je pojmenován jako Langer II., v narážce na exministra vnitra Ivana Langera (ODS), jenž stojí za zrušením finanční policie. 

Rozhovor s Radimem Jančurou ZDE.

ČSSD ve stopách ODS, nechybí ani nadpis. Přeškrtnuty jsou logo ÚOOZ i portrét Roberta Šlachty.

„Napište jim slušně, co si o tom myslíte. Měli by znát i váš názor,“ zní také na polepu, kde je mimo jiné uveden kontakt na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) i Milana Chovance. 

Důvodem Jančurova kroku je obava z narušení spravedlivého a nezávislého vyšetřování významných kauz. 

„Rozhodl jsem se zveřejnit čísla mobilních telefonů na premiéra Sobotku a ministra vnitra Chovance. Pokud politik ztratí kontakt se svými občany, může občan navázat kontakt s politikem sám. Premiér i ministr vnitra a jejich úřady jsou financovány jen z daní občanů. Ti mají proto právo poslat i tak vysokým politikům krátkou zprávu, co si o tak zásadních krocích myslí. Občané však zároveň mají povinnost se ve zprávě chovat uctivě a slušně, a to i když s daným politikem nesouhlasí. Prosím své spoluobčany, aby psali věcné, slušné a krátké SMS zprávy, které s ohledem na pracovní vytížení obou politiků jsou mnohem efektivnější a mohou padnout na úrodnou půdu,” doplňuje Radim Jančura.

Celé prohlášení najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…