Kalousek: Zeman je stařec v pokročilém stadiu demence

11.03.2021 10:32

Stařec v pokročilém stadiu demence zase jednou promluvil. Těmito slovy shrnul vyjádření prezidenta Miloše Zemana pro server ParlamentníListy.cz občan Miroslav Kalousek.

Kalousek: Zeman je stařec v pokročilém stadiu demence
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Prezident Miloš Zeman na konci února v rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že lituje ministra zdravotnictví za hnutí ANO Jana Blatného, protože je prý určitě velmi unaven a měl by post šéfa resortu zdravotnictví raději opustit. V podstatě se tak Blatný od Zemana dozvěděl, že už nechce dělat svoji práci, neboť je vyčerpaný.

Na Blatného však tato dojemná výzva nijak neúčinkovala. Sdělil novinářům, že se necítí být unaven a bude v boji s pandemií koronaviru dál dělat, co je v jeho silách.

Prezident tedy o dva týdny později přitvrdil a v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz se začal dožadovat politické popravy ministra Blatného. Hlavě státu se nelíbí, že Blatný a spolu s ním i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) a šéfka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová nechtějí poskytnout ruskou vakcínu proti covidu Čechům, Moravanům a Slezanům dřív, než projde stejným schvalovacím procesem, jako všechny vakcíny západních firem.

„Dostávám určité informace a jsem za ně rád, protože jsou pozitivní. Vzhledem k tomu, že mě vždycky zajímaly spíše překážky na cestě, tak bych chtěl říci, že dvěma největšími překážkami jsou ministr zdravotnictví Blatný a také ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv,“ řekl Zeman

Psali jsme: Zeman pro PL: Vyhodit Blatného. Může za mrtvé, blokuje Sputnik. Varuji Babiše

„Mezi pozitivní informace patří ale to, že v úterý Itálie koupila ruský Sputnik a na jejím území má vyrůst továrna na jeho výrobu. Negativní informace je, že teď Slovensko na týden přerušilo očkování kvůli nedostatku vakcín. Pro mne z toho vyplývá závěr, že pokud se těmito vakcínami, ať ruskou nebo čínskou, očkují miliony lidí, pak ti dva, o kterých jsem mluvil, jsou vinni faktem, že i nadále budou zbytečně umírat naši lidé. Přičemž počet zemřelých už vyskočil na dvě stě za den. Proto oni (ministr Blatný a šéfka SÚKL Irena Storová, pozn. red.), a to chci říci zcela veřejně a nahlas, nesou plnou odpovědnost za tato úmrtí,“ rozvedl svou myšlenku.

Na sociální sítích se Zeman za své vyjádření dočkal velmi ostrých reakcí, Nechybělo ani nařečení z velezrady či vlastizrady s poukazem na to, že prezident nadřazuje ruskou vakcínu proti covidu Sputnik  nad zájmy obyvatel vlastní země, když volá po využití Sputniku bez standardního prověření vakcíny, jaké se v EU uplatňovalo vůči západním farmaceutickým firmám.

Psali jsme: Čí zájmy hájí? Pirátka Richterová dostala prostor drtit Zemana na ČT

Bývalý poslanec za TOP 09, dnes řadový občan Miroslav Kalousek, se však na celou věc podíval trochu jinak. Místo silných slov o velezradě zhodnotil Zemanův výrok odlišným způsobem.

„Není to velezrada, nebojte se a neberte to vážně. Je to jenom výrok choromyslného starce v pokročilém stadiu demence. Příště u prezidentské volby lépe přemýšlejme,“ žádal exposlanec.

Miroslav Kalousek popsal Miloše Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…