Podívejte se, jak přesně vypadá žaloba na Miloše Zemana o milion korun

29.11.2013 14:36

Bývalý hradní zaměstnanec, právník Pavel Hasenkopf žádá statisíce korun po prezidentu Miloši Zemanovi, jeho kancléři Vratislavu Mynářovi a Kanceláři prezidenta republiky. Důvodem jsou Mynářova slova, že Hasenkopf je spoluautorem kontroverzní amnestie Václava Klause. ParlamentníListy.cz uveřejňují na konci článku první stránku žaloby podané k Městskému soudu v Praze.

Podívejte se, jak přesně vypadá žaloba na Miloše Zemana o milion korun
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

Právník Pavel Hasenkopf podal žalobu na ochranu osobnosti, neboť byl jak prezidentem republiky Milošem Zemanem, tak i jeho kancléřem Vratislavem Mynářem označen za spoluautora amnestie. Hasenkopf žádá uvedení informací na pravou míru, ale navíc také statisíce korun.

Žalobu zbrzdily volby i Zemanův úraz

A proč podal žalobu až teď, když klíčové výroky o amnestii z úst Vratislava Mynáře zazněly už na jaře? Právník to vysvětluje tím, že se nejprve pokusil o smír mimosoudní cestou. Žádal pouze omluvu a uvedení věcí na pravou míru. K tomu se ale Mynář neměl. Hasenkopf se proto rozhodl připravit žalobu, což zabere nějaký čas.

Prohlášení Pavla Hasenkopfa ZDE.

„Žaloba tedy mohla být podána již začátkem října, v tu dobu však běžela volební kampaň, ve které byl Vratislav Mynář kandidátem SPOZ. Kdybych žalobu podal tehdy, nezbavil bych se podezření, že se tím snažím ovlivnit výsledky voleb. Poslední odklad způsobila nemoc Miloše Zemana, která jej dočasně upoutala na invalidní vozík,“ prozradil právník na sociální síti Facebook.

Zvažuje také možnost podání trestního oznámení pro pomluvu na osobu z Kanceláře prezidenta republiky, která zřejmě uvedla pány Zemana a Mynáře v omyl, když za autora amnestie označila právě Hasenkopfa. Někdejší hradní právník má podezření na konkrétní osobu, blíže ho ale nespecifikoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…