Ublížili mi. Herečka Eliška Balzerová otevřeně řekla, jak s ní zametli. Padla i jména Babiš a ODS

25.07.2017 13:22

Oblíbená herečka Eliška Balzerová se pro Seznam Zprávy rozpovídala o tom, co jí údajně provedli v Divadle na Fidlovačce. Prý se ji snažili odstřihnout od diváků a když se nechtěla nechat, nastalo dusno. V jednu chvíli se prý herečce pokusil pomoct Andrej Babiš (ANO), jenže ne zadarmo, a protislužba, kterou požadoval, prý byla pro herečku nepřijatelná...

Ublížili mi. Herečka Eliška Balzerová otevřeně řekla, jak s ní zametli. Padla i jména Babiš a ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání zastupitelstva Hlavního města Prahy. Na programu byly například zakázky na účetní systém města za stovky milionů korun nebo smlouva o budoucím pronájmu fotbalového stadionu Ďolíček

Balzerová byla zjevně pohnutá. Z divadla prý sice odešla dobrovolně, ale jen proto, že nové vedení divadla vytvořilo tak dusivou atmosféru, že se v ní nedalo pracovat. Přitom stávající ředitelku přivedla do divadla sama Balzerová. Tehdy nečekala, že nová ředitelka připraví její pád.

„Dělo se tam něco, co pro herečku je velmi osudné. Oni mě odstřihli od komunikace s diváky a od komunikace se souborem. Už mě nezvali na souborové schůzky, záměrně, ačkoli vždycky řekli, že zapomněli. Už jsem od paní nové šéfové dostala pokyn nejednat s režiséry. Byl dokonce vydán pokyn, abych nemluvila na tiskové konferenci ke hře, kterou jsem nazkoušela,“ posteskla si slavná herečka. „Ona udělala v tom souboru atmosféru, že kdo nebude na její straně, tak je mrtvej,“ doplnila dána na konto nové ředitelky.

Anketa

Líbí se vám letní program České televize?

3%
97%
hlasovalo: 6634 lidí

Sluší se připomenout, že Eliška Balzerová se spolu s Tomášem Töpferem zasloužila o vzkříšení Divadla na Fidlovačce v 90. letech a od roku 2012 toto divadlo dokonce vedla. Scéna se však dostala do velkých problémů, když nedostala od Prahy grant na čtyři roky. Celému souboru zoufale chyběly peníze a Balzerová hledala pomoc. Tu prý nabídl i Andrej Babiš.

„Andrej Babiš jednou přišel do divadla, viděl naši premiéru, strašně se mu líbila a on řekl, že nám pomůže. My jsme tehdy byli v okamžiku, že jsme nedostali čtyřletej grant,“ prozradila herečka. Jenže pomoc často nebývá zadarmo. Šéf hnutí ANO byl ochoten pomoct kulturnímu stánku za určitou protislužbu, jenže tahle protislužba byla pro Balzerovou nepřijatelná. „To nebudu tady šířit, nemáme na to čas, ale bylo to něco, co bylo hodně o tom Agrofertu a já jsem si říkala, že divadlo se nemá spojovat s politickou stranou,“ uvedla herečka.  

A proč nedostalo Divadlo na Fidlovačce grant? Balzerová po tom pátrala a dozvěděla se, že se nesmí divit, protože Tomáš Töpfer byl ale také senátorem za ODS. A když se na Magistrátu hl. města Prahy změnili vládci, odmítli prý Divadlo na Fidlovačce podporovat.

„Jeden vysoce postavený politik, když jsme mu šla říct, že nás vlastně potopili, když nám nedali ani korunu grantu, tak mi řekl: No nedivte se, Divadlo na Fidlovačce bývala bašta ODS a teď nastoupila nová politická reprezentace a ta už má jiné kamarády,“ prozradila Balzerová.

Celý rozhovor naleznete zde

„V té optice toho, co teď vidím, jak pracují komise, jak rozdělují granty nebo dotace, tak já jsem zkrátka na tom magistrátu neměla žádného Mirka, Karla, Zuzanu, nikoho, kdo by prostě řekl, to je moje holka a ta to dostane,“ posteskla si herečka.

Tomáš Töpfer už nějaký pátek není senátorem. V roce 2012 ho porazila profesorka Eva Syková kandidující s podporou ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…