Uprchlíci: Do akce jdou české Naštvané matky

18.05.2015 12:55

Sdružení Islám v ČR nechceme zahájilo petici proti připravovaným kvótám Evropské unie pro přerozdělování uprchlíků do jednotlivých zemí EU. Mělo možnost začít se sběrem podpisů v Českých Budějovicích a již se mu podařilo získat pět set podpisů. Hnutí Naštvané matky se rovněž připojilo k petici a formulovalo svoje výtky.

Uprchlíci: Do akce jdou české Naštvané matky
Foto: Archiv
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Anketa

Jakou známkou hodnotíte ministerské působení Andreje Babiše? Jako ve škole.

22%
7%
4%
4%
63%
hlasovalo: 8438 lidí

„Se znepokojením sledujeme velké ústupky muslimským organizacím v celé Evropě. Tato tolerance ale přináší omezování našich vlastních evropských hodnot – jako jsou svoboda slova, svoboda vyznání a rovnost pohlaví,“ prohlásila představitelka sdružení Naštvané matky, které se připojilo k petici, Eva Hrindová.

Lídr iniciativy Islám v České republice nechceme Martin Konvička k petici podotkl, že je nutné nejdříve myslet na bezpečnost vlastních občanů. „Neodmítáme solidaritu s trpícími, ale vláda naší země se musí starat především o bezpečnost svých vlastních občanů. Zkušenost západní Evropy ukazuje, že imigrace z islámských zemí s sebou přináší zvýšenou kriminalitu, vznik ghett, gangsterství a postupný rozklad společnosti,“ řekl Konvička.

Celé prohlášení ZDE

Podpisem této petice občané potvrdí svůj odmítavý postoj k připravovaným kvótám a zároveň vyzvou vládu, aby „rázně“ odmítla jakékoliv návrhy Bruselu na přerozdělování uprchlíků a udělení azylu. Každý stát by si měl prý sám rozhodnout o tom, komu udělí azyl.

Zároveň však občané podepsaní pod peticí, podporují pomoc humanitárních pracovníků v oblastech, odkud uprchlíci přicházejí, odmítají však běžence přijmout, protože se jedná o zcela odlišnou kulturu; z toho důvodu se obávají o vlastní bezpečnosti a také ekonomickou stabilitu. Píše se v petici.

Petice rovněž vybízí, aby vláda vypsala referendum předtím, než přijme rozhodnutí Bruselu, aby Česká republika přijala a udělila azyl uprchlíkům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…