Vyhledávač konspirátorů a kremelských sluhů si proklepl okamurovce, který má řídit bezpečnostní výbor sněmovny. Posílá jej do ústavu

21.11.2017 20:35

Web Poslanecké sněmovny uvedl, že výbor pro bezpečnost se zabývá všemi segmenty vnitřní a vnější bezpečnosti státu. Jde o velmi důležitý výbor. Nabízí se tedy otázka, zda by tento subjekt měl řídit kompetentní racionálně uvažující člověk, nebo vyznavač konspiračních teorií a internetových hoaxů.

Vyhledávač konspirátorů a kremelských sluhů si proklepl okamurovce, který má řídit bezpečnostní výbor sněmovny. Posílá jej do ústavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Do čela bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny totiž míří jednapadesátiletý Radek Koten z hnutí SPD Tomia Okamury. To, že právě zástupce SPD má zaujmout citlivou pozici ve sněmovně, má Kotenovi zajistit dohoda s ANO, uvedl na svém blogu na iDNES.cz analytik Evropských hodnot, které se dlouhodobě věnují vyhledávání prokremelských konspirátorů a pomocníků Kremlu, Roman Máca.

Máca si proto pokládá otázku, zda je Radek Koten v čele výboru opravdu optimálním řešením. Vyznává totiž například názory, že mikrovlnky jsou vraždící stroje, jedenáctého září byl podvod, Policie ČR je prvek NWO a nakonec prý budeme hledat spásu v Rusku.

Koten je podle Okamury na funkci připraven. „Klidně ho kontaktujte, odpoví vám na vaše otázky,“ vyzval novináře. Ostře se pak ohradil proti dotazu týkajícímu se toho, zda Koten je spojen s Ruskem či sdílí odkazy dezinformačních webů.

Nabízelo se tedy podívat se na Kotena, jak se prezentuje například na sociálních sítích. „Dne sedmadvacátého února 2017 na své stránce na Facebooku publikuje video o výbuchu ve francouzské jaderné elektrárně. Samozřejmě s tím, že ‚vše bylo jinak‘, než tvrdí oficiální zdroje. Nejen tím tak Koten přiživuje poplašnou zprávu, před kterou varuje Státní úřad pro jadernou bezpečnost.“

To ale nebylo jediné, co Roman Máca na profilu Radka Kotena našel. „Na profilu nalezneme řadu odkazů na tento podle BIS ‚zdroj nebezpečné ruské propagandy‘, které možný předseda sněmovního výboru s oblibou šíří,“ upozornil na svém blogu Máca a dodal, že se dá rovněž předpokládat, že obsah bude opět v tichosti odstraněn jako ten předešlý.

Původní zdroj ZDE.

„Novinářům mohu poskytnout screenshoty pro forenzní analýzu, která prokáže, že s obrázky nebylo nijak manipulováno,“ vzkázal.

Dále Máca podotkl, že pokud by byl do článku zahrnut kompletní výčet Kotenem sdílených dezinformací a dezinformačních webů, délka článku by se blížila nekonečnu. „Poslanec nám prostřednictvím Aeronetu mimo jiné oznámí, že hrozí militarizace policie jako procesního prvku NWO. Prý je vše v běhu. Nicméně jako předseda bezpečnostního výboru, když se to dočetl na Aeronetu, jistě tento prvek NWO zastaví,“ řekl.

Dalšími oblíbenými zdroji poslance Kotena jsou dezinformační weby Ondřeje Geršla, jde o weby ac24.cz, lajkit.cz a svetkolemnas.info.

„Věřím, že příklady zdrojů z Aeronetu sdílených Kotenem stačí pro představu, jaké kvalitní zdroje možný budoucí předseda výboru používá,“ uzavřel Máca a dodal, že ostatně i samotný zdroj nebezpečné ruské propagandy Aeronet je jistě rád, že SPD a KSČM pomohl, a má tak své koně ve sněmovně.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…