Žrádlo pro psy, umělý pes. Takhle Nagyová šifrovala

14.06.2013 16:01

Policejní dokument, který zveřejnil týdeník Euro a server E15.cz, odhaluje další informace okolo trestního stíhání proti Janě Nagyové. Objevují se další jména, „tajný“ jazyk mezi Nagyovou a příslušníky vojenské rozvědky a také několik vět přímo o premiérovi Petru Nečasovi.

Žrádlo pro psy, umělý pes. Takhle Nagyová šifrovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Dokument ukazuje, že vyšetřování stojí především na telefonních odposleších a SMS zprávách, které si mezi sebou vyměňovali premiérova pravá ruka Jana Nagyová, generálporučík Ondrej Páleník a generálmajor Milan Kovanda. Zároveň odhaluje jméno dosud „neznámého“ příslušníka Vojenského zpravodajství Jana Pohůnka.

Policie z odposlechů zjistila, že Nagyová sledovala kromě Radky Nečasové další dva lidi, a to řidiče Úřadu vlády Jiřího Pertla a zaměstnankyni úřadu Alenu Hegrovou. Například si nechala pořídit jejich fotografie a následně jim je s výtkami ukazovala jako snímky pocházející od médií.

Celé policejní usnesení ZDE

"Za motiv jednání je považována snaha Nagyové zabránit spekulacím novinářů o jejím vztahu s premiérem, k čemuž mohlo přispět zjištění, že řidič Nagyové Jiří Pertl často se služebním vozidlem přijíždí k budově Úřadu vlády (Hrzánskému paláci), momentálnímu bydlišti předsedy vlády, a dále zabránit spekulacím o majetkových poměrech Jany Nagyové," cituje server dokument.

Poul o činnosti Nagyové zřejmě věděl

Ten také odhaluje roli vedoucího Úřadu vlády Lubomíra Poula. Z textu vyplývá, že o činnosti Nagyové věděl. Přitom je jediným z osmi zadržených, který není obviněn. „Mgr. Jana Nagyová probírala s Ing. Lubomírem Poulem skutečnosti obsažené ve zprávě Vojenského zpravodajství o průběhu sledování realizovaného příslušníky Vojenského zpravodajství vůči osobě Radky Nečasové,“ píše se v dokumentu.

Nejen obsah rozhovorů, ale i jazyk používaný mezi obviněnými působí podezřele. Generálmajora Kovandu například Nagyová označuje jako „pána, co má umělého psa“. Sledovanou dvojici z Úřadu vlády pak pojmenovala jako „žrádlo pro psy“.

Další zajímavostí dokumentu je, že při jednom z prvních sledování byl „tým“ odhalen. „Dále byla Mgr. Jana Nagyová informována Ing. Ondrejem Páleníkem, MBA o skutečnosti, že příslušníkům realizujícím sledování bylo vytknuto, že při realizaci sledování byli odhaleni,“ píše se v dokumentu.

Na několika místech se objevuje i jméno samotného premiéra Petra Nečase. Kromě zmíněného osobního vztahu s Nagyovou i v této pasáži: „Dne 11. 3. 2013, v hovoru s RNDr. Petrem Nečasem, Mgr. Jana Nagyová sděluje, že měla zásadní rozhovor s generálem, kterému dala ‚ty věci‘, aby to zjistil on, aby oni nepostávali někde s taxíkem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…