Drobil: Kdo je v ODS "čistý" a kdo "méně čistý"?

19.09.2013 16:46

ODS se v těchto dnech, týdnech a měsících ocitla v pravdě na křižovatce svého dalšího působení na politické scéně České republiky. A může si svobodně vybrat!

Drobil: Kdo je v ODS "čistý" a kdo "méně čistý"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Drobil

Buď bude pokračovat v kurzu, který nastoupila před třemi lety a bude dále dělit své členy na „čisté“ a ty „méně čisté“. Přičemž dělící linie má málokdy co společného s nějakým protiprávním jednáním, ale mnohdy vede spíše na úrovni členů, kteří pro ODS dlouhodobě pracují ve veřejných funkcích, angažují se ve svých místních, oblastních a regionálních organizacích - prostě pracují a tak někdy i chybují (to jsou ti „méně čistí“). Proti nim stojí ti, kteří do ODS vesměs buď vstoupili v nedávné době a nebo se jim doposud "nepodařilo" pro ODS pracovat ve veřejných funkcích. Je pro ně typické, že nemusí "ztrácet čas" obtěžováním se politickou prací v místních a oblastních organizacích a jejich působení je adorováno určitou mediální skupinou redaktorů - aktivistů (to jsou ti „čistí“).

 Buď bude pokračovat ve své politice nadbíhání médiím, která dnes již s objektivní žurnalistikou mají pramálo společného a většinově hájí zájmy úzké skupiny nikým nevolených osob a subjektů. V této politice „pro média“ bude ODS dále opouštět zájmy svých voličů, tj. svobodných občanů vážících si svých svobod osobních i ekonomických oproti "profízlovanému" státu svázanému regulacemi všeho druhu, který kriminalizuje všechny, kdo pod rouškou „boje proti korupci“ nechtějí odevzdat své svobody osobní a ekonomické (podnikatelské) novodobým Robespierrům a Bobligům.

 Buď budeme nadále opouštět své zásady vnitrostranické demokracie a porušovat naše vlastní stanovy pod záminkou boje proti vnitrostranickým "kmotrům" a páchání mediálně chváleného dobra. A budeme dále podporovat změny ve složení stranických orgánů a koalic bez či proti vůli našich volených orgánů.

 A nebo se vrátíme k tomu, co dělalo ODSku ODSkou a co odlišovalo odsáky od ostatních straníků, kteří nám toto odsáctví potichu záviděli, i když nás za něj český novinářský mainstreem „nemusel“ či přímo nenáviděl. A oč nás více „nemuseli“ tito věrozvěsti světlých rovnostářských zítřků, omezování osobních a ekonomických svobod aktivních občanů, o to více nás podporovali tito aktivní občané v momentě, kdy se z nich stali voliči!

 A co to staré dobré odsáctví tedy je?

 Ctíme svoje stanovy vždy a za všech okolností, zejména tehdy, kdy nám všichni okolo tvrdí, že si tento luxus nemůžeme z časových, mediálních či jiných důvodů dovolit. Konáme tedy primárky vždy, když sestavuje kandidátní listiny, ať jsou volby v jakkoliv časově nevýhodném období. Lídry vždy vybíráme na místních, oblastních, regionálních sněmech a toho nejvyššího vždy na kongresu. Rozhodujeme v orgánech k tomu stanovami určených, a ne na ad hoc fórech kluků a holek, co spolu momentálně mluví ...

 Hájíme maximální svobody našich občanů ve všech oblastech lidského života a dění, zejména proti elitářům a zájmům úzkých, nikým nevolených skupin, které by rády vnucovaly své pojetí společenského uspořádání mimo demokratickou soutěž politických stran a parlamentní systém. Zejména odmítáme jakékoliv omezování a zpochybňování soukromého vlastnictví a osobních svobod jednotlivců.

 Netrestáme ekonomickou aktivitu občanů a firem. Hájíme nízké přímé daně pro všechny, zejména ty ekonomicky aktivní a vytvářející práci pro další spoluobčany.

 Chceme malý stát regulující jen ty oblasti společenského života, které je regulovat nezbytně třeba. Odmítáme většinu dotací a přerozdělování jako skutečné podhoubí korupce ve společnosti.

 Vážíme si všech členů ODS, ať současných, tak minulých, kteří tyto základní kameny politiky ODS vždy hájili i v situaci, kdy jim to nepřinášelo žádný mediální potlesk. V této souvislosti vítáme jakoukoliv spolupráci ODS s těmi z bývalých členů ODS, kteří stáli u zrodu programových pilířů strany. Zejména stojíme o ty z bývalých členů ODS, kteří trvalé programové postuláty ODS hájili mnohdy i proti vůli ODS samotné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…